Bakan açıkladı: Bedelli askerlikten kimler yararlanacak

Bedelli askerlikten bakaya ve asker kaçakları da yararlanabilecek. Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, gazetecilerin "uygulamadan kimler yaralanabilir" sorusuna "Şu anda silah altında olmayan herkes" diye yanıtladı.

Bakan açıkladı: Bedelli askerlikten kimler yararlanacak

Bedelliaskerlikten bakaya ve asker kaçakları da yararlanabilecek. Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, gazetecilerin "uygulamadan kimler yaralanabilir" sorusuna "Şu anda silah altında olmayan herkes" diye yanıtladı.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, bedelli askerlik uygulamasından bakaya ve asker kaçaklarının da yararlanabileceğini açıkladı.

Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülleri töreninin ardından düzenlenen resepsiyonda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yılmaz'a bakaya ve asker kaçaklarının bedelli askerlikten yararlanıp yararlanamayacağı sorusu üzerine Yılmaz, bu soruya "Şu anda silah altında olmayan herkes" diye yanıt verdi.

Yılmaz'a daha önce bedelli askerlikle ilgili yapılan açıklamalar da soruldu. Yılmaz, gazetecilerin "Ne oldu da değişti?" sorusu üzerine, "Şartlar değişirse hüküm de değişir. Şartlar değişti, herkes baksın ne şartların değiştiği belli olur" ifadelerini kullandı.

Yılmaz'a bedelli askerlikte taksitlendirme yapılmayacağını da açıkladı, 18 bin liralık tutarın ödenebilecek bir rakam olduğunu savundu.

ulusalkanal.com.tr

# asker # savunma bakanı # askerlik # kaçak # bedelli # bakaya