Ve Putin konuştu!

Rusya Devlet Başkanı Vadimir Putin, kameralar karşına geçti ve Amerika'nın yaptırım tehditlerine meydan okudu. Putin, "kim yaptırımdan yana davranırsa sonuçlarına katlanır" dedi.

Ve Putin konuştu!

Ukrayna'da yaşanan krizin ardından, uzun süredir sessizliğini koruyan Rusya Devlet Başkanı gazetecilere açıklama yaptı.

Putin, Kırım'a Rus askerlerinin girmesine yönelik eleştirilere yanıt verdi. Rusya Devlet Başkanı, Kırım'ı işgal veya topraklarına katma gibi bir niyetlerinin olmadığını vurguladı.

"Rus askerinin Kırım'da ne işi var?" sorusuna da yanıt verdi. Yüzde 80'i Rus olan Kırım'a garantör ülke olarak güvenliği sağlamak için asker gönderdiklerini açıkladı. Rus askerinin Kırım'daki varlığına yönelik "gayrimeşru" eleştirilerine karşı ise net konuştu. Putin, "Rusya Kırım'da güç kullansaydı bile uluslararası hukuku ihlal etmezdi" dedi. Putin, geyrımeşru eleştirilerine yöneltenlere, Amerika'nın Irak, Afganistan ve Libya'ya Güvenlik Konseyi kararı olmaksızın müdahale etmesini hatırlattı.

Putin, Amerika'nın yaptırım ve Rusya'yı G8'den çıakrma tehditlerine de sert yanıt verdi. "Dünya ülkelerle birbirine bağlı" diyen Putin, yaptırım gibi yollar izleyecek ülkelerin sonuçlarına da katlanacaklarını hatırlattı.

Ukrayna'da seçimlerin ve anayasa değişikliğinin bir an önce yapılmasını isteyen Putin, görevden alınan Cumhurbaşkanı Viktor Yanukloviç ile ilgili görüşünü de açıkladı. "Ukrayna'da Yanukoviç için siyasi bir gelecek görmüyorum" diyen Putin, hayati tehlikede olduğu için Yanukoviç'i Rusya'ya kabul ettiklerini belirtti.

ulusalkanal.com.tr

# rusya # kriz # vlademir putin # Ukrayna # kırım