Yunus Soner: Uçak, Suriye ve Türkiye’yi bölmek için düşürüldü

Yunus Soner: Uçak, Suriye ve Türkiye’yi bölmek için düşürüldü

Vatan Partisi Uluslararası İlişkiler Bürosu Başkan Yardımcısı Yunus Soner, Rus uçağının sınır ihlali gerekçesiyle düşürülmesini Rusya’nın önemli müttefiklerinden Mısır’ın önde gelen gazetesi El Youm el Seba’ya değerlendirdi.

Gazete röportajı, “uçağın düşürülmesi ABD’ye ve kurmak istediği koridora yarar” başlığıyla verdi.

Soner röportajda, “Suriye’nin birliğine karşı olan gruplara destek vermek Türkiye için stratejik hatadır. Saldırının bir ABD provokasyonu ile geliştiğine dair işaretler mevcut. Putin de haklı olarak, uçuş bilgilerinin ABD ile paylaşıldığını vurguladı.” dedi.

UÇAK, SURİYE VE TÜRKİYE’Yİ BÖLMEK İÇİN DÜŞÜRÜLDÜ”

Yunus Soner röportaja şöyle devam etti: “Erdoğan, Şam’a karşı yanlış bir politika izlemektedir. Ancak Türkiye’nin sözde Kürt Koridoruna karşı çıkması doğru, çünkü bu Suriye’yi de Türkiye’yi de bölmeyi amaçlayan bir Amerikan projesidir. Projenin ihtiyacı, Türk-Rus ilişkilerinin kopması. Ancak Türkiye’nin çıkarları Rusya ile iyi ilişkiler gerektirir. Ankara’da bunu göze almayan bir hükümet yıkılır.”

TÜRK HALKI, ÜLKEMİZİN YALNIZLAŞTIRILMASINI ve BAŞKANLIK SİSTEMİNİ KABUL ETMEZ

Türkiye’nin bölgede yalnızlaşmasının da, ülkeyi bölmek isteyen ABD’nin girişimi sonucu olduğunu öne süren Soner, Türk halkının hem bölgesel düşmanlıklara, hem de Erdoğan’ın başkanlık sistemine hayır diyeceğini belirtti.

ulusalkanal.com.tr

# türkiye # suriye # uçak # düşürülen rus uçağı # yunus soner