Devlet Bahçeli'den 'deizm' tepkisi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. "Gençliğin deizme kaydığı" yönündeki iddialara tepki gösteren Bahçeli, “Türk gençliğinin deizme kaydığını söylemek densiz bir uydurmadır. Türk gençliğinin itham edilmesi ayıp ve ahlaksız bir komplodur. Deizm ile uğraşanlar önce haram yiyenlere baksınlar” dedi.

Devlet Bahçeli'den 'deizm' tepkisi

İşte Bahçeli'nin konuşmasından satır başları:

"Konya İl Milli eğitim Müdürlüğünün bazı derneklerle düzenlediği gençlik ve inanç çalıştayının sonuç bildirgesinde hepimizi tedirgin ve rahatsız eden bir tespit yapılmıştır. Buna göre Türk gençliği deizme kayıyormuş.

Yani Allah'a inanan ama dine inanmayan bir gençlik doğuyormuş. Bu neticeye nasıl ulaştın? Hangi delillerle, tespitlerle böylesi bir kanaat uyandı? İmam hatipli kardeşlerimizin de bu kategoriye alınması oldukça sarsıcıdır. Türk gençliği imanlıdır, ahlaklıdır, dinine, kültürel emanetlerine bağlı ve sadıktır. Türk gençliğinin deizme kaydığını söylemek densiz bir uydurmadır.

Türk gençliğinin itham edilmesi ayıp ve ahlaksız bir komplodur. Atalarımız boşuna söylememiş ‘arife günü yalan söyleyen, bayram günü utanır’

Türk gençliğine ateizmin bir önceki istasyonu olan deizm karası çalanlar, yüzleri varsa utansınlar. Türk gençliği yüksek ülkülere tırmanmayı göze alan iman erleridir.

“DEİZM İLE UĞRAŞANLAR ÖNCE HARAM YİYENLERE BAKSINLAR”

Deizm ile uğraşanlar önce haram yiyenlere baksınlar. Sahte fetva ve makamlarıyla uğraşsınlar. Çocukları istismar eden kansızlarla ilgili çalıştay düzenlesinler. Bırakın hayallere pranga vurmayı, düşün Türk gençliğinin yakasından. Çekin ellerinizi Türk gençliğinin yarınlarından. Türk gençliği inançlıdır, haysiyetlidir. İnanç kalpazanlarının, din tacirlerinin üstesinden gelecek güce kabiliyete hamd olsun sahiptir."

ulusal.com.tr

# mhp # devlet bahçeli # gençlik # din # Deizm