Kamuya açık otogar, Ulusal Kanal'a yasak!

Kamuya açık otogar, Ulusal Kanal'a yasak!

MERSİNotogarı belirsizlik hakimiyetini korurken, yaşananları haberleştirmek için Mersin'e gelen Ulusal Kanal ekibinin yeni otogara alınmaması şaşkınlık yarattı. Kamuya açık otogar, basına kapatıldı

STADI VAR MAÇ OYNANMAZ, OTOGARI VAR OTOBÜS KALKMAZI

28 Şubat'ta resmi açılışı yapılan yeni Mersin Otogan Meşti, fiyatları pahalı olduğu için otogar esnafı yazane kiralamayınca hayalet kasabaya döndü Eski otogar karşısında kurduğu çadırla seslerini duyurmaya çalışan esnaf, yeni otogara bu fiyatlarla asla giremeyeceğini açıkladı. Sadece 2 firmanın yazane kiraladığı yeni otogarda ise büyük bir ses-sizlik hakim. Yaşanan kaos ortamının ülke çapında ses getirmesi üzerine konuyu haberleştirmek için Mersin'e gelen gazeteci ve televizyoncular, yasak şokuyla karşılaşınca, oluşan kaos ortamı daha büyük bir bilinmezliğe büründü.

Ulusal Kanal ekibi, görüntü almak için yeni otogara gitti ancak, daha içeri giremeden görevliler tarafından engellendi. Kendilerine içeride çekim yapılamayacağının söylendiğini belirten ekip. mecburen geri dönmek zorunda kaldı. Öte yandan sosyal paylaşım siteleri ve internet üzerinden de yaşanan gelişmelere tepki gösteren Mersin halkı, yaşananlan "Stad yapılır maç oynanmaz, otogaryapılır otobüs kalkmaz. Bu nasıl idarecilik?" diyerek eleştirmeyı sürdürüyor.

HALK MERAK EDİYOR YAZIHANE KAÇ LİRA

Öte yandan yeni otogar işletme ihalesini alan Şimşek Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Halit Şimşek ise otogar esnafının açıklamalarına yanıt verdi. Şimşek açıklamasında. "MEŞTİ'nin kiralanılın 500.000 TL ile 800,000 TL arasında fiyatlar istediğimizden bahsetmişler. Bizim Mersin Şimşek Grup olarak kesinlikle böyle bir talebimiz olmadı, olmayacakta" ifadelerini kullanırken, kira bedelinin ne kadar olduğunu açıklamaması ise som işareti olarak kaldı. Halk, Şimşek Grup'un otogar esnafından talep ettiği ödeme miklan ve şeklinin ne olduğunu merak ediyor.

ulusalkanal.com.tr

# Mersin # ulusal kanal # stad # otogar