''Cemaat örgütse, Erdoğan da üye''

Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, cemaate örgüt demenin "büyük suç" olduğunu savundu. Dumanlı, "eğer Cemaat örgütse... Tayyip Erdoğan'ın da bu örgüte üye olmaktan yargılanması gerekir" dedi.

''Cemaat örgütse, Erdoğan da üye''

Fethullah Gülen cemaatinin olarak bilinen Zaman Gazetesi'nin Genel Yayın Yönetmeni Ekram Dumanlı, Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan'a konuştu. Dumanlı, cemaate örgüt demenin doğru olmadığını söyledi, okları Cumhurbaşkanı'na yöneltti.

"Cemaat hakkında çok şey söylenebilir, eleştiri yapılabilir ama Cemaat'e örgüt demek büyük vebaldir, büyük suçtur. Eğer Cemaat örgütse... Tayyip Erdoğan'ın da bu örgüte üye olmaktan yargılanması gerekir. (...) Arınç'ın yaptığı konuşmayı hatırlayın. "Başbakanımız beni Hocaefendi'ye gönderdi, bir emirleri var mı diye sordu" demedi mi? Olimpiyat Stadı'na gidip "Hasretle bekliyoruz" denmedi mi?"

Cemaatin has adamı Hüseyin Gülerce'nin Zaman'dan ve yapıdan ayrılması da soruldu Dumanlı'ya... "Gülerce'nin kafasına saksı düştü" dedi.

Dumanlı, "İyi ama Hüseyin Gülerce'nin 17 Aralık'tan sonra yazdığı yazılar var. Hükümeti eleştiriyor o yazılarda. 17 Aralık darbe girişimiyse, 17 Aralık'tan sonra neden hükümeti eleştirmiş? Hüseyin Bey'in hali eski Türk filmlerinde kafasına saksı düşüp de bir anda hafıza kaybına uğrayanlara benziyor. Cemaat'le ilgili kanaati değişiyor, Başbakan'la ilgili kanaati değişiyor. Çift taraflı topyekûn bir değişim geçiriyor. Buradan bir aydın duruşu ve aydın cesareti çıkar mı?" diye konuştu.

ulusalkanal.com.tr

# tayyip erdoğan # zaman gazetesi # ekrem dumanlı