ATO'da ''Kıbrıs'' gündemli açılış: Ersin Tatar iki devletli çözüm vurgusu yaptı

Ankara Ticaret Odası, Ekim Ayı Meclis toplantısını yaptı. Toplantıya Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar katıldı. Konuşmalarda Kıbrıs adasında iki devletli çözüm ve KKTC’nin ekonomik atılımı gündeme geldi.

ATO'da ''Kıbrıs'' gündemli açılış: Ersin Tatar iki devletli çözüm vurgusu yaptı

Haber: Buse Gençtürk - Kamera: Uğur Pideci

Doğu Akdeniz'de provokasyonların arttığı bir dönemde başkentten önemli mesajlar geldi.

Ankara Ticaret Odası Ekim Ayı Meclis toplantısını düzenledi. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın katılımıyla yapılan toplantıda Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran da hazır bulundu. Büyük Birlik Partisi Başkanı Mustafa Destici, milletvekilleri ve meclis üyeleri de toplantıda yer aldı.

Ersin Tatar ve Yavuz Selim Kıran toplantının açılışında konuşma yaptı. İki isim Kıbrısadasında iki egemen devlet kurulması gerektiğine yönelik uluslararası topluma çağrı yaptı:

Ersin Tatar, ''Bir anlaşmada iki ayrı egemen devlet temelinde olması lazım. TC'nin etkin ve fiili garantörlüğü ve Türk askerinin adada kalması da vazgeçilmez şartlarımızdır.'' dedi.

Yavuz Selim Kıran da ''Artık Adanın tek sahibinin Güney Kıbrıs Rum Yönetimi olduğu safsatasını, yalanını bir kenara bırakmak zorundasınız.'' ifadelerini kullandı.

Toplantıda KKTC’nin ekonomik atılımı ve Türkiye ile iş birliğine yönelik mesajlar da verildi. Kapalı Maraş’ın açılması ve Kovid-19’da normalleşmeden sonra turizm başta olmak üzere diğer iş kollarında hareketlilik beklendiği ifade edildi.

Ersin Tatar, ''Kıbrıs ticareti ile her türlü bağı ile Türkiye’ye çok bağlıdır. Yatırım yapabilmeniz farklı alanlarda çalışmalar yapabilmeniz ticari çalışmaların refahı artıracağı düşüncesindeydim.'' dedi.

# yunanistan # ege # Kıbrıs # kuzey kıbrıs türk cumhuriyeti # doğu akdeniz # turizm # akdeniz # ada # ato # ersin tatar # Güney Kıbrıs Rum Yönetimi # ankara ticaret odası # açılış # Kapalı Maraş # kıbrıs sorunu # provokasyon # mustafa destici # Türkiye KKTC # iki devletli çözüm # Yavuz Selim Kıran # Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran