Kudüs'te öfke cuması! İsrail askerleri müdahale etti: Gözaltı ve yaralılar var

Amerika ve İsrail'e karşı bugünü "Öfke Günü" ilan eden Filistinliler, Cuma namazı sonrasında gösteriler düzenledi. Kudüs, Batı Şeria ve Gazze'de binlerce kişi sokaklardaydı. İsrail güvenlik güçleri, gösterilere müdahale etti, çok sayıda Filistinli yaralandı ve gözaltına alındı

Filistinliler öfkeli. Amerika ve İsrail'in Kudüs kararına meydan okudular, sokaklara çıktılar.

Filistin'de "Öfke Cuması" çağrısı ile Cuma namazı çıkışında Amerika ve İsrail karşıtı protesto gösterileri düzenlendi.

Eylemlerin ilk adresi Mescid-i Aksa oldu. Eski Şehir Kudüs sokaklarında yürüyen Filistinliler ile İsrail polisi arasında arbede yaşandı.

Gösteriye katılanların Filistin bayrakları ile birlikte Türk bayrakları da taşıdıkları görüldü.

Doğu Kudüs'de de gerilim vardı. Eski Şehir'in ana giriş noktalarından Şam Kapısı'ndaki binlerce Filistinliye İsrail güvenlik güçleri müdahale etti. Çok sayıda Filistinli gözaltına alındı.

Batı Şeria'daki eylemlerde de Filistinliler ve İsrail güvenlik güçleri arasında çatışma yaşandı. İsrail askerleri göz yaşartıcı gazın yanı sıra gerçek ve plastik mermi kullandı. 20 Filistinli yaralandı.

Hamas'ın çağrısı üzerine cuma namazı sonrası Gazze'nin kuzeyindeki Cebaliya bölgesinde düzenlenen gösteriye yüzlerce Filistinli katıldı.

Gösterilerde "Kudüs bizimdir, yeryüzü bizimdir" sloganları attıldı.

Hamas yöneticilerinden Fethi Hammad, "ABD yönetiminin kararını bu halka ve mukaddesata yapılan açık bir saldırı olarak kabul ediyoruz. Siyonist oluşum ve ABD ile ilişkilerin kesilmesi çağrısında bulunuyoruz." dedi.

ulusal.com.tr

# israil # Batı Şeria # mescid-i aksa