İçişleri Bakanlığından 'Birlik Operasyonu' açıklaması: 13 gözaltı

Türkiye Uluslararası sularda, dev bir operasyona imza attı. Libya açıklarında uyuşturucu tacirlerine yönelik yapılan operasyonla ilgili açıklama İçişleri Bakanlığı'ndan geldi. 4 aylık sıkı takip sonucu yapılan "Birlik Operasyonu"nda 5 ton toz esrar ele geçirildi. 13 kişinin de gözaltına alındığı bildirildi. Böylece uluslararası bir uyuşturucu şebekesi çökertildi.

Libya açıklarında uyuşturucu tacirlerine büyük darbe vuruldu. Türkiye "Birlik Operasyonu" ile uluslararası sularda nefes kesti.

Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı 4 aylık takip sonucu harekete geçti.

Uyuşturucu tacirlerinin 5 Şubat'ta, Türk bayraklı "Pervin Oğulları" isimli tekneyle İzmir'den Moritanya, Fas ve Cezayir kıyılarına gittikleri ve yüklü miktarda uyuşturucu madde temin ettikleri öğrenildi.

Örgüt mensuplarının hedefi uyuşturucu maddeyi, uluslararası sularda balıkçı teknesine aktararak Türkiye karasularına sokmaktı. Türkiye Akdeniz'in uluslararası sularında düzenleidği operasyonla tacirlere geçit vermedi.

Operasyona sahil güvenlik korvetleri ve helikopterleri ile, 230 personel ve 2 narkotik köpeği katıldı. Yaklaşık 5 ton toz esrar ele geçirildi.

Balıkçı teknesine el konuldu, 6 mürettebatla birlikte olayla bağlantısı olduğu belirlenen toplam 13 kişi gözaltına alındı.

İçişleri Bakanlığı, operasyonla uluslararası bir uyuşturucu şebekesinin çökertildiğini duyurdu.

ulusal.com.tr

# birlik operasyonu # içişleri bakalnığı