Cenevre'de 6. tur başlıyor

Cenevre'de Birleşmiş Milletler'in düzenlediği Suriye konulu barış görüşmelerinin 6. turu başlıyor. Görüşmelerden önce Birleşmiş Milletler Suriye Özel Temsilcisi Mistura ve muhalefet heyetinin başkanı Hariri açıklamalar yaptı.

Cenevre'de 6. tur başlıyor

Suriye konulu Cenevrebarış görüşmelerinin 6. turu başlıyor. Birleşmiş Milletler Suriye Özel Temsilcisi Staffan De Mistura, bu turdaki görüşmelerde geçiş yönetimi, anayasa, seçimler ve terörle mücadele konularının masaya yatırılacağını söyledi.

6. tur Suriye görüşmeleri gidişata göre 19 veya 20 Mayıs'ta sona erecek.

Mistura, bu turun öncekilerden farklı olacağını vurguladı. Bu turda önceki görüşmelere katılan tüm heyetler Cenevre'de olacak. Mistura, Türkiye, Rusya ve İran'ın Astana'da imzaladığı "çatışmasızlık bölgeleri" mutabakatının ardından 6. tur görüşmelerinin daha da önem kazandığını da söyledi.

Suriye Özel Temsilcisi, görüşmeler boyunca Birleşmiş Milletler'in basın toplantısı düzenlemeyeceğini ifade etti. Muhaliflerden ve Suriye hükümetinden de aynısını beklediklerini bildirdi.

Görüşmelere katılacak muhalefet heyetinin başkanı Nasır el-Hariri ise "Siyasi sürece olan bağlılığımızı göstermek için buraya geldik. Fakat, Beşar Esad siyasi geçiş döneminden korkuyor" dedi.

# suriye # Birleşmiş milletler # Barış # Cenevre # tur # staffan de mistura