Oğuz Güven hakkında tutuklama kararı çıktı

Cumhuriyet Gazetesi'nin internet sitesinin Genel Yayın Yönetmeni Oğuz Güven tutuklandı. "Terör örgütü propagandası yapmak" suçundan tutuklanan Güven, Başsavcı Mustafa Alper'in trafik kazası ile ilgili haberin tweeti gerekçe gösterilerek, geçen hafta gözaltına alınmıştı.

Oğuz Güven hakkında tutuklama kararı çıktı

Oğuz Güven "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan tutuklandı.

Cumhuriyet Gazetesi'nin internet sitesinin Genel Yayın Yönetmeni Güven, Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper'in ölümüyle ilgili bir haberin başlığı ile suçlanıyor.

Güven hakkında Denizli'de bir kamyon kazasında hayatını kaybeden Başsavcı Mustafa Alper'in ölüm haberine sosyal paylaşım sitesinde attığı başlık nedeniyle soruşturma başlatılmıştı. Dört gün gözaltında tutulan Güven, dün tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi. Hâkim karşısına çıkan Oğuz Güven'in tutuklanmasına karar verildi.

Tutuklanma kararı verdiren haber başlığını Güven bizzat atmadığını söyledi. Söz konusu yanlış tweetin atıldıktan sadece 55 saniye sonra kaldırıldığını belirten Güven, "Bu da ilk tweetin sehven girildiğinin göstergesidir" dedi.

Editöre kazaya ilişkin, "İlk FETÖ iddianamesini hazırlayan Mustafa Alper'in aracını kamyon biçti" olarak tweet atmasını söylediğini anlatan Güven, "'Başsavcı Mustafa Alper'i kamyon biçti' şeklinde tweet girmiştir. Tamamen yanlışlık sonucu internetin getirdiği rekabet ve hız faktörü göz önünde bulundurularak biran önce haberi duyurmak amacıyla bu şekilde bir yanlışlık meydana gelmiştir" ifadelerini kullandı. Ancak kararda özellikle resmi Twitter hesabından paylaşılan twitlerle ilgili sorumlu internet haber sitesinin müdürünün twitleri kontrol etme varsa yanlışları düzeltme denetleme sorumluluğu olduğuna değinildi.

Oğuz Güven'in tutuklanmasına kuvvetli suç şüphesi, cezanın üst sınırı adli kontrol hükümlerinin yetersiz kalacağı ve delillerin hala toplanıyor oluşu gerekçe gösterildi.

ulusalkanal.com.tr

# adliye # oğuz güven