Ankara'da polis müdahalesi

Ankara’da seçim sonuçlarında yaşanan hile krizi, yine Başkent'e damga vurdu. CHP'liler sandıklarda yapılan hileleri tespit etti, itiraz süresini iki saat uzatan YSK'ya resmi başvuru yapıldı. Bu sırada binlerce kişi YSK önündeydi. Polis, Mithat Paşa Caddesi'ndeki kalablığa TOMA ve gaz bombalarıyla müdahale etti.

Ankara'da polis müdahalesi

Yerel seçim bitti ancak Ankara'daki "hile" tartışmaları bitmedi. CHP'nin adayı Mansur Yavaş seçim sonuçlarına itiraz etti, Başkent sokaklarında ise tazyikli su ve gaz bombalı müdahale yaşandı.

CHP'liler, tartışmalı seçim sonuçlarının ardından sandık nöbetini sürdürdü. Özellikle Yenimahalle ve Seyranbağları'ndaki okulların önünde kalabalık gruplar toplandı.

Mansur Yavaş'ın ekibi ise, Ankara'daki bütün sandık sonuçlarına itiraz etti. Sadece Yenimahalle ilçesinde 6 bin sandık bulunuyor. Bu sandıklarda 180 bin oy kullanıldı.

İitraz çalışması sürerken Yüksek Seçim Kurulu önünde binlerce kişi toplandı.

Yavaş'ın talebi üzerine, YSK itiraz süresini 17.00'ye kadar uzattı. Rakamlarının değiştirildiği tespit edilen sandıklarla ilgili itiraz Kurul'a sunuldu.

Mithatpaşa Caddesi'ndeki YSK binası önünde protestolar ve polis müdahalesi vardı. Gün boyu alanı terketmeyen yurttaşlar ise polisin sert müdahalesine maruz kaldı.

YSK önünde öğle saatlerinde toplanan grup sloganlar attı, İstiklal Marşı ve 10'uncu Yıl Marşı okudu.

Grubun kalabalıklaşmasının ardından Mithatpaşa Caddesi trafiğe kapandı. Polis, grubun trafiği açmasını istedi. Cadde kısa sürede trafiğe açıldı.

Ancak yine de müdahale başladı. Müdahale sırasında tazyikli su ve ses bombası kullanıldı.

Haber: Hüsna Sarı

ulusalkanal.com.tr

# polis # ankara # müdahale # toma # ysk