O hakimlere gözaltı kararı!

F tipi polis şeflerini tahliye etme operasyonunda rol alan iki hakim tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Açığa alınan hakim Metin Özçelik gözaltına alındı. Açığa alınan diğer hakim Mustafa Başer ise aranıyor. Hakimlere "örgüt üyeliği" suçlaması yöneltiliyor

O hakimlere gözaltı kararı!

F tipi polis şeflerinin tahliyesini sağlamak için kaosun önünü açan iki hakim, bu kez kendileri şüpheli oldu.

HSYK'nın açığa aldığı hakimler Metin Özçelik ile Mustafa Başer tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Kriz, Eski 29'uncu Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Metin Özçelik'in 10 Sulh Ceza Hakimi hakkında yapılan reddi hakim taleplerini kabulü ile başlamıştı. 32. Asliye Ceza Hakimi Mustafa Başer de yetkisiz olmasına rağmen 70'e yakın polis şefi hakkında tahliye kararı vermiş, bu karar adliyede krize neden olmuştu.

HSYK'nın olağanüstü toplanarak açığa aldığı iki hakim hakkında, soruşturma izni de verildi. Bu adımların ardından yeni bir gelişme yaşandı.

Örgüt üyeliği ile suçlanan iki hakimin dosya üzerinden tutuklama talebiyle Bakırköy 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk edildiği öğrenildi. Başsavcılığın, bu gelişme üzerine iki hakim hakkında gözaltı kararı verdiği belirtildi.

Açığa alınan hakim Metin Özçelik, adliyedeki odasını topladı. Ardından basın odasına giderek gazetecilerle konuşan Özçelik bir de yazılı basın açıklaması bıraktı. Gazetecilerle konuştuğu sırada, basın odasına giren Başsavcıvekili Hasan Bölükbaşı Özçelik'i uyardı.

Özçelik'in adliyeden çıkmasının ardından gözaltına alındığı öğrenildi. Mustafa Başer ise hala aranıyor.

ulusalkanal.com.tr

# gözaltı kararı # Metin Özçelik # Mustafa Başer