Sultanahmet bombacısını ailesi tespit etti

Sultanahmet saldırısını düzenlediği belirtilen Diana Ramazanowa'nın ailesi kızlarını olay yeri fotoğraflarında tespit etti. Kızlarının saldırıyı gerçekleştirdiğine hâlâ inanamadıklarını söyleyen aile, "Diana 1 ay önce yanına gitmemizi istedi" dedi. Diana'nın annesi Rayzanat'tan DNA testi yapmak için kan örneği alındığı da açıklandı.

Sultanahmet bombacısını ailesi tespit etti

1 polisin şehit olduğu Sultanahmet saldırısını düzenlediği belirtilen Diana Ramazowa'nın ailesi kızlarını olay anını yansıtan fotoğraflar üzerinden tespit etti.

Saldırı ile ilgili konuşan aile, "Kızımızın bu saldırıyı yaptığına hâlâ inanamıyoruz" dedi.

Ramazanowa'nın üvey babası, "Terör saldırısından bir ay önce Diana bizden yanına gitmemizi rica etti, bebek beklediğini söyledi" açıklaması yaptı.

Soruşturma kapsamında Diana'nın annesi Rayzanat'tan DNA testi yapmak için kan örneği alındığı ve karşılaştırılmak üzere Rus yetkililere teslim edildiği öğrenildi.

Ramazowa ile ilgili yeni bilgiler de ortaya çıktı. 18 yaşındaki Diana Ramazanova'nın, internet aracılığıyla Türkiye'de yaşayan İdris adında biriyle tanıştığı ve daha sonra evlendiği ortaya çıktı.

Rusya kolluk kuvvetlerinin paylaştığı bilgilerde, Ramazanowa'nın Türkiye'de bulunduğu sürede , Rusya'da terör saldırısı yapması için ikna edilmeye çalışıldığı, fakat bilinmeyen bir nedenle saldırının İstanbul'da düzenlendiği belirtildi.

ulusalkanal.com.tr

# sultanahmet bomba