Bakan'a Soma tepkisi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, maden faciasına 14 canını veren İzmir'in Kınık ilçesine bağlı Köseler mahallesini ziyaret etti. Bir şehit madenci yakını Çelik'e tepki gösterdi. İşçiler de, faciaya ilişkin önemli bir iddiayı daha gündeme getirdi.

Bakan'a Soma tepkisi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Soma'daki maden faciasında 14 kişinin öldüğü İzmir'in Kınık ilçesine bağlı Köseler mahallesini ziyaret etti.

Faciada ölen Selahattin Kayrak'ın üvey ağabeyi Mustafa Ali Bilir, bakan Çelik'e tepki gösterdi.

"Yıllardan beri hep, "Halledeceğiz, gözünün yaşına bakmayacağız" deniyor. 3-4 sene önce tedbirler alınsaydı da bu olay yaşanmasıydı daha iyi değil miydi? Her şey olup bittikten sonra bizi yönetenler, 'halledeceğiz' diyor. Mesela Zonguldak'ta olan faciada da "gözünün yaşına bakmayacağız" dendi. Hep aynı şeyler"

Bakan Çelik, işçiye yanıt vermek istedi ama maden işçisi tepkisini sürdürdü. Bilir, "Ama tahmin etmiyorum. Yine her şey örtbas edilecek" sözleriyle son noktayı koydu. Bakan Çelik susmak zorunda kaldı.

Faciadan sağ kurtulan ve 2,5 yıldır madende çalışan Mustafa Gülenç, önemli bir iddiayı gündeme getirdi.

"Kömür ayakta kızışma yapıyordu. Olaydan, 2 hafta önce bunu hissettik. Emniyetçiler de gelip görüyordu. Emniyetçi gelip, "boşaltın burayı" diyordu. Üretim amiri ise "üretim devam edecek" diyordu."

ulusalkanal.com.tr

# ulusal kanal # izmir # ziyaret # Faruk Çelik # çalışma bakanı # taziye # soma # kınık