Doğalgaz cep yakıyor

Türkiye’nin yurtdışından aldığı doğalgaz fiyatı yarı yarıya düştü. Buna rağmen, son 3 yılda doğalgaza yüzde 15’lere varan zam yapıldı. Hükümet, indirim yapılmamasının nedenini BOTAŞ’ın borcuna bağladı, ancak bu bilgi de doğru çıkmadı. CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Plan ve Bütçe Komisyonunda 2016 bütçesi görüşülürken Botaş’a 5,5 milyar lira gelir yazıldığını gördüklerini açıkladı. Her zamanki gibi mağdur olan vatandaşsa kış bitmeden indirim bekliyor.

Doğalgaz cep yakıyor

Türkiye son yılların en soğuk kışını yaşıyor. Bu da kaçınılmaz olarak ısınma harcamalarına yansıyor.

Enerji Bakanı Berat Albayrak enerji fiyatlarında indirim için çalışmalara başladıklarını açıkladı ama vatandaşın beklentisi “acil indirim”.

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir Meclis’te doğalgaz fiyatlarıyla ilgili konuştu. Emir, Türkiye’nin yurtdışından aldığı doğalgazın fiyatının yarı yarıya düşmesine rağmen son 3 yılda vatandaşın kullandığı doğalgaza yüzde 15’lere varan zam yapıldığını hatırlattı.

Emir, doğalgazın neden ucuzlatılmadığı yönündeki soruya ise hükümetten “Botaş’ın borcunu kapatabilmek için yapıyoruz” yanıtını aldıklarını belirtti. Ancak Plan ve Bütçe Komisyonunda 2016 bütçesi görüşülürken Botaş’a 5,5 milyar lira gelir yazıldığını gördüklerini açıkladı.

Vatandaş da doğalgaz fiyatlarından dertli.

HABER: ÇAĞLA ATLI AKKUŞ

KAMERA: TANSEV KARA – HALİT YAĞCI