Epilepsi ve Yaşam Derneği kuruldu

Epilepsi hastaları sorunlarının çözülmesi için Epilepsi ve Yaşam Derneği’ni kuruldu. Epilepsi hastaları, derneğin kuruluşu için Ankara’da bir araya geldi. Hastalar, istihdam edilmek ve toplumsal hayattan dışlanmamak istediklerini belirtti.

Epilepsi ve Yaşam Derneği kuruldu

Haber: Buse Gençtürk / Kamera: Tansev Kara

Epilepsi hastalığı, ani şekilde geçirilen nöbetlerle biliniyor. Kimisi hastalığı hafif, kimisi ağır geçiriyor. Epilepsi hastaları, sorunlarının çözümü için dernek çatısı altında bir araya geldi.

Epilepsi ve Yaşam Derneği kuruldu. Epilepsi hastaları istihdam edilmek ve sosyal hayattan dışlanmamayı talep etti.

Epilepsililer, Ankara'da derneğin açılışında buluştu.

Apilepsi ve Yaşam Derneği Başkanı Ebru Öztürk, konuyla ilgili, ''Öğrendiğimiz bilgi, çalışmalardan edinilen deneyim ve ulaştığımız kitle ile multidisipliner çalışmalarla daha güzel yarınlara adım atmak için bir araya geldik'' dedi.

Yeni kurulan Epilepsi ve Yaşam Derneği’nin açılışına Vatan Partisi Öncü Kadın ve Öncü Gençlik destek verdi. Dernek Başkanı Ebru Öztürk, yaptığı basın açıklamasında derneğin projelerini anlattı.

Öztürk, ''Büyükşehir belediyeleri ile ilk yardım çalışmalarımız devam ederken İçişleri Bakanı’na daha önce sunduğumuz proje ile sadece epilepsililer için değil tüm engellileri kapsayan yüzde 85 engelli istihdamı ile başka bir ilke imza atacağız'' dedi.

Ebru Öztürk, epilepsi hastalarının yanı sıra gönüllü olmak isteyenleri derneğe katılmaya davet etti.

# dernek # epilepsi # Epilepsi ve Yaşam Derneği # ebru öztürk