Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan o isme: Defol git, orada yaşa

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, "Ardından ne diyor? Türkiye’de Kürdistan var mı? Ha sen Kürdistan da mı yaşamak istiyorsun? Irak’ın kuzeyinde Kürdistan var, defol git orada yaşa. Seninle gelecek olanlar varsa onları da al yanına… Ama Türkiye’yi biz sizlere böldürtmeyiz, böldürtmeyeceğiz." ifadelerini kullandı

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisi ile MHP'nin Ankara'da düzenlediği ortak mitingde konuştu.

Erdoğan, şunları söyledi:

"Şu anda Hipodrom'da ne kadar insan var diye sorduk. Emniyetin verdiği rakam 450 bin. Ankara, 'Biz 31 Mart'a hazırız' diyor. Hanım kardeşlerim, gençler kapı kapı dolaşıyor muyuz? Son virajdayız, inşallah 31 Mart akşamında Ankara'yı taçlandıracaksınız. Cumhur ittifakı olarak bir ve beraber, kendi aralarında oy kaybına fırsat vermeden sandıkları patlatacağınıza inanıyorum.

Milletimizi bölmek, vatanımızı parçalamak isteyenler fırsat vermeyeceğiz. Ezanımızı susturmak isteyen fırsat vermeyeceğiz. Bizi terör örgütleriyle terbiye etmek isteyenlere fırast vermeyeceğiz. Bizi işimizle, aşımızla tehdit edenlere fırsat vermeyeceğiz. 31 Mart'ta sandıktan irademize sahip çıkacağız. Aman ha, sandığa gitmemek diye bir şey yok. Sandıklara sahip çıkacağız. 31 Mart'ta sandıklarda hesaplaşma değil, geleceğimizi tayin etme yerine dönüşecek. Terör örgütlerinin emrindeki yapıların desteğiyle karşımıza çıkanların yüzlerindeki maskeyi düşüreceğiz.

Eskiden Ankara'nın iki farklı yüzü vardı. Sıhhiye Köprüsü'nün altı ve üstü olarak ikiye ayrılırdı. Şehrin bir yüzü seçkinleri, bürokratları ifade ederdi, diğer yüzü Anadolu'nun çeşitli yerlerinden gelen insanları ifade ederdi. İşte bu CHP zihniyetiydi. Bu şehir milli iradeyi askıya alan nice darbeciler gördü. TBMM'nin bulunduğu, ülkemizin başkenti olan Ankara senelerce baskılarla anıldı. Biz Ankara'yı her şeyden önce bu ayıplardan kurtardık. İnşallah Ankara bir daha asla darbecilerle, elitlerle anılan bir şehir olmayacak. Ankara bir daha asla milletini hakir görenlerin boyunduruğunda bir şehir olmayacak. Milli mücadelenin ve 15 Temmuz zaferinin başkenti olan Ankara, bundan sonra hep özgürlük ve demokrasiyle anılan bir şehir olacak. Ankara'yı önü, arkası belli olmayan bir ittifak vasıtasıyla yeniden karanlık günlerine döndürmek isteyenler var.

Bu adam (Sezai Temelli) Kürt değil ama Kürtler üzerinden geçiniyor. Ne diyor, Ankara'da eğer soyadı Yavaş olan var ya, hani sahte senetle iş yapan var ya. Bu adam Ankara'nın başına gelirse, ne tür sahte senetler düzenleneceğini hatırlayın. Ne diyor, Yavaş HDP'nin oylarıyla seçilecek diyor. Bunu ben demiyorum. Temeli olmayan Sezai söylüyor. Ayrıca İstanbul'da İmamoğlu bilecek ki diyor, 3 milyon Kürt'ün oyuyla seçildim diyecek diyor. Bu Kürt kökenli vatandaşlarıma hakaret.

Soyadı Yavaş olan var ya… Hani sahte senetle iş gören var ya; bu adamı CHP düşünün Ankara’yı belediye başkan adayı yapıyor. Ya bu adam Ankara’nın başına gelirse ne tür sahte senetler düzenleyeceğini hatırlayın. Onun için bunlara dersi çok büyük vermek lazım. Ne diyor? “Yavaş, HDP’nin oylarıyla seçildiğini bilecek” diyor. Bak bunu ben söylemiyorum. Temeli olmayan Sezai söylüyor. Bu oyunu 31 Mart’ta bozuyor muyuz? Buna hazır mıyız? İşte sizlere delilimi ortaya koydum. Aynı şekilde İstanbul’da İmamoğlu bilecek ki diyor, ben 3 milyon Kürdün oylarıyla seçildim… Bu ne demek biliyor musunuz? Hem Kürt kardeşlerime hakaret ediyor, hem de tüm seçmenlere hakaret ediyor. İstanbul’da bunlara gereken dersi verecek inanıyorum.

Ardından ne diyor? Türkiye’de Kürdistan var mı? Ha sen Kürdistan da mı yaşamak istiyorsun? Irak’ın kuzeyinde Kürdistan var, defol git orada yaşa. Seninle gelecek olanlar varsa onları da al yanına… Ama Türkiye’yi biz sizlere böldürtmeyiz, böldürtmeyeceğiz.

Şimdi sizlere bir hikaye anlatacağım. 100 koyunu olan celepçi bunlar için çoban tutmuş. Koyunları götüren çoban, ertesi gün bir deriyle çıka gelmiş. Ne oldu diye soran celepçiye “Yağmur yağarken gök çatladı, 72’sinin de ödü patladı, 20’sini verdim kasaba. Birini de canavar yedi, işte bu da onun derisi. Bu duruma sinirlenen celepçi, yoğurt çömleğini çobanın başından aşağı boca eder. Ağzı yüzü yoğurda batan çoban ise Allah’a şükür bu işten de yüzümün akıyla çıktım” Bunların işi böyle, her türlü yalanı söylüyorlar. Bu işten de yüzümüzün akıyla çıktık diyorlar. Üstelik milletimiz bunlara hak ettikleri cevabı sandıkta vermesine rağmen yarabbi şükür deyip yollarına devam ediyorlar.

Bundan Biz dünya beşten büyük diyoruz, onlar çıldırıyor. Evet dünya beşten büyük.

Ankapark’ın açılışını üç gün önce gerçekleştirdik. 360 bin kişi şu ana kadar Ankapark’ı ziyaret etti. Şehit yakınları için de biliyorsunuz ücretsiz. Kurulu alanı bir milyon 300 bin metrekare olan parkımızın bir kez daha hayırlı olmasını diliyorum. Engellilerimize, yaşlılarımıza 4,5 katrilyonluk destek verdik. Toplam 141 sağlık tesisimizi şehrimize kazandırdık. 3 bin 704 olan Bilkent Şehir Hastanemizin açılışını 14 Mart Tıp Bayramı’nda yaptık. Etlik Şehir Hastanesini de inşallah yıl sonunda hizmete sunuyoruz. Böylece 7 bin 281 yataklı sağlık tesislerini Ankara’ya kazandırmış oluyoruz.

İmar barışı ile 447 bin başkentlinin sıkıntısını çözdük.

17 yılda ne yaptınız diyorsun… Bin hızlı trene de ne yaptığımızı gör. Ha duydum ki hızlı trenden de korkarmış. Ankara’ya YHT garını kazandırdık. Şehrimizi doğudan batıya kat eden Başkentray’ı hizmetinize sunduk. Bay Kemal bunu gördün mü? Ne yaptınız diyorsun. İşte bunları yaptık.

Bay Kemal’in de bunlardan haberi yok. Dünyanın en büyük 100 sanayi firmasından dördü başkentimizdedir. Geçtiğimiz yıl 2 milyar doların üzerinde ihracat rakamına ulaşan savunma sanayisinin yüzde 50’si Ankara’nın emeğidir.

Uzay Ajansımızı kurduk ve Ankara’ya uzay sistemleri entegrasyon ve test merkezini kazandırdık. Ankara’daki yatırımcılarımıza son 17 yılda toplam 45,5 katrilyon liralık yatırım teşviki sağlayarak ilave 121 bin kişilik istihdam oluşturduk."

ulusal.com.tr

# erdoğan # hdp # Sezai Temelli