Tepkilere neden olan o etkinlik iptal edildi

Ankara, İstanbul ve Trakya Üniversitesi'nin ortaklaşa düzenleyecekleri "Dünya Yunanca Günü" kutlamasına tepki yağdı. Ankara Üniversitesi, gelen tepkiler üzerine etkinliğin iptal edildiğini açıkladı.

Tepkilere neden olan o etkinlik iptal edildi

3 üniversitenin Dünya Yunanca Günü kutlaması tepkilere neden oldu. Gelen tepkiler üzerine Ankara Üniversitesi etkinliğin iptal edildiğini duyurdu.

Ankara Üniversitesi, Doğu Akdeniz, Kıbrıs ve muhacir konularında Türkiye karşıtı tavır sergileyen Yunanistan'ın "Yunanca" gününü kutlamak için girişimde bulundu.

İstanbul ve Trakya üniversitesi ile birlikte planlanan etkinliğin Yunanistan’ın Ankara Büyükelçiliği’nin katkılarıyla 09 Şubat'ta internet ortamında yapılacağı duyuruldu.

Ankara Üniversitesi'nin etkinliği, sosyal medyada tepki çekti. Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar, Gazeteci Osman Diyadin, Doç. Dr. Emete Gözügüzelli ile çok sayıda kişiden etkinliğe tepki mesajları geldi.

Abdullah Ağar, ''Yunan’ın her türlü kalleşliği, kurnazlığı yaptığı, Batı Trakya’da Türkleri ve TÜRKÇEYİ baskı altına alıp, yok etmeye çalıştığı bir dönemde ‘Dünya Yunanca Günü’nü kutlamak! İnanamadım. Programda anılacak olan Seferis adlı Yunan da; “Mustafa Kemal ve Türkler işgalcidir, Pontus Rumlara soykırım yaptı” diye yazılar yazan biridir.'' dedi.

Osman Diyadin de konuyla ilgili olarak "Yunan dilinin haftasını kutlamak bizim işimiz mi? Yunanistan'da Türk Dili haftası kaç kez kutlanmıştır? Hele ki topraklarımız ve denizlerimize yönelik oyunların devam ettiği bir dönemde.'' ifadelerini kullandı.

Doç. Dr. Emete Gözügüzelli, "Batı Trakya Türklerinin yaşadığı drama göz yumup adına bilimsellik diyerek dünya Yunan dilini öne çıkaranlar, Tekrar binlerce yıllık Türk tarihi sayfalarında dolansın." ifadeleriyle tepki gösterdi.

Gelen tepkiler üzerinde etkinlik iptal edildi. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Dekanlığından yapılan açıklamada "Bilimsel bir faaliyet olarak programlanan "Dünya Yunanca Günü" etkinliği, amacını aşan bir algılamaya sebep olduğundan iptal edilmiştir." İfadelerine yer verildi.

Batı Trakya Türkleri, azınlık olarak yaşadıkları Yunanistan da birçok haksız uygulamaya ve baskıya maruz kalıyor. Özellikle eğitim alanındaki hakları görmezden geliniyor, anaokullarında Türkçe ve Yunanca olarak 2 dilli eğitim yapılması yönündeki talepler karşılık görmüyor.

# istanbul # ankara # türkiye # yunanistan # Kıbrıs # trakya # doğu akdeniz # abdullah ağar # tepki # Türkçe # Yunan # istanbul üniversitesi # batı trakya # türkiye yunanistan # Ankara Üniversitesi # Emete Gözügüzelli # Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar # Yunanistan Türkiye # Ankara Büyükelçiliği # trakya üniversitesi # Batı Trakya Türkleri # muhacir