MHP'de 19 yıl sonra bir ilk oldu

Devlet Bahçeli'nin kalp ameliyatı olduğu MHP'de 1997'den bu yana bir ilk yaşandı. Parti grup toplantısını Bahçeli yerine Oktay Vural yaptı. Vural'ın gündeminde terör operasyonları vardı

MHP'de 19 yıl sonra bir ilk oldu

MHP'de 19 yıl aradan sonra bir ilk yaşandı. Grup toplantısında Devlet Bahçeli değil, olası kurultayda yerine aday göstereceği iddia edilen Oktay Vural konuştu.

"Sayın Genel Başkanımızın istirahati şu an için devam etmektedir."

Vural, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı açılım süreci üzerinden eleştirdi.

"Bugüne kadar terör örgütünü muhattap alarak, onlarla görüşereki terör örgütünün talepleri doğrultusunda yasalar çıkartarak terörü meşrulaştıran, terörü cesaretlendiren, bu terör akrebinin bünyemizi zehirlemesine yol açan kim? Askeri kışlasına, polisi binasına, karakoluna mahkum ederken, terörsite sokakları meydanları belediyeleri terk eden siyaset taciri kim? Pkk'nın silah stoklamasına, alan hakimiyeti kurmasına, şehirleri ele geçirmesine göz yuman kim?"

Vural, AKP ve CHP'nin terörle mücadele de samimi olmadığını savundu.

"AKP yerel yönetimler ve özerklik şartını dile getiriyor, CHP'de özerklik şartıyla ilgili çekince ve beyanları kaldıracağız diyor. İkisinde de milli kimlik, milli devlet hassasiyeti yok."

Vural, siyasi iradenin operasyonlara kararlıkla sürdürmesi halinde güvenlik güçlerinin terörün kökünü kazıyacağını da belirtti.

"Çözüm ve açılım sürecinin kirlettiği ilçelerimizde illerimizde güvenlik güçlerimizin verdiği mücadele bir destandır."

ulusalkanal.com.tr

# mhp # Bahçeli # Oktay Vural