Demirtaş topu hükümete attı

IŞİD'in Ayn El Arap'taki ilerleyişini bahane ederek ülke genelinde sokak eylemleri çağrısı yapan HDP'nin Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, topu hükümete attı. Demirtaş, "hükümetin tek bir mesajla olayları bitirebileceğini" söyledi.

Demirtaş topu hükümete attı

"Hükümetin bir mesajı ile olaylar durur." Bu sözler Ayn El Arap protestosu için yurt çapında eylem kararı alan PKK'nın siyasi kanadı HDP'nin eş başkanı Selahattin Demirtaş'tan geldi.

Demirtaş ilk olarak "Şiddete misliyle karşılık verilir" diyen Efkan Ala'ya tepki gösterdi. Hürriyet Gazetesi'ne konuşan Demirtaş, "IŞİD'i durdurmak yerine IŞİD'e tepki gösterenlere 'Misliyle cevap vereceğiz' demek doğru değil" dedi.

"Başbakan ile görüşmemde alttan aldım, rica ettim" ifadelerini kullanan Demirtaş "Sokaklardaki şiddeti, bayrak ve Atatürk büstlerine saldırıları da doğru bulmadığını" belirtti.

Demirtaş "Hükümet, tek bir açıklama ile olayları durdurabilir. "IŞİD'in üstüne gideceğiz" denmesi bile barış havasını yeniden güçlendirir. Cumhurbaşkanı, Başbakan kendi yurttaşlarına pozitif mesajlar versin, biz de elimizden geleni yapalım" dedi.

ulusalkanal.com.tr

# AKP # pkk # pyd # ışid # demirtaş