Sinn Fein lideri Martin McGuinness hayatını kaybetti

Kuzey İrlanda'dan son dakika haberi geldi. Eski IRA lideri ve Kuzey İrlanda başbakan yardımcısı Martin McGuinness, 66 yaşında yaşamını yitirdi.

Sinn Fein lideri Martin McGuinness hayatını kaybetti

Eski IRA lideri ve Kuzey İrlanda başbakan yardımcısı Martin McGuinness, 66 yaşında yaşamını yitirdi.

Kuzey İrlanda siyasetinin en önemli isimlerinden Martin McGuiness, bir süredir kanserle boğuşuyordu. Eski IRA lideri, siyasi kriz nedeniyle İrlanda'daki milliyetçi parti Sinn Fein'in liderliğini bırakmıştı

Uzun yıllar IRA'nın siyasi kanadı olan Sinn Fein'in liderliğini yapan McGuinness için partisinden yapılan açıklamada, "Martin hayatı boyunca büyük bir kararlılık, haysiyet ve tevazu gösterdi, bu durum kısa hastalığı süresince de değişmedi. O barış ve ülkesinin yeniden birleşmesi için yorulmaksızın çalışan tutkulu bir cumhuriyetçiydi" ifadeleri kullanıldı.

McGuinness, bir süre önce sağlık sorunları nedeniyle siyaseti bırakmış, Sinn Fein'in liderliğini de Micheal O'Neill'e devretmişti.

Sabah erken saatlerde Derry kentindeki bir hastanede hayata gözlerini yuman Martin McGuinness'in 'nadir rastlanan bir kalp hastalığına' sahip olduğu belirtildi./Habetürk

# irlanda # IRA # Martin McGuinness # Sinn Fein