İdam cezası tartışması sürüyor

MHP'nin bir kez daha gündeme getirdiği idam cezası tartışması sürüyor. Cumhur İttifakı açıklamalarında “toplumsal hassasiyet” oluşturan suçları içeren bir düzenleme hazırlanabileceği belirtildi. Vatan Partisi ve Cumhuriyet Kadınları Derneği ise caydırıcı olmaması nedeniyle idam cezasının çözüm olmadığını söyledi. Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Avukat Nusret Senem, “İdam cezası devletin aciz olduğunu gösterir. Kişiler dönüştürülebilir” dedi.

İdam cezası tartışması sürüyor

Türkiye'nin tehditlerle çevrili olduğu bir dönemde iç siyasette başlatılan İdam cezası tartışması sürüyor.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, geçen hafta şiddet, cinayet ve tecavüz vakalarındaki artış nedeniyle idam cezasının getirilebileceğini savundu. Meclis Başkanı Mustafa Şentop da bazı suçlar için idam cezası uygulanabileceğini söyledi.

Ak Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan da idam cezasına ilişkin bir düzenleme yapılabileceğinin sinyalini verdi. Açıklamalarda, idam cezasına ilişkin “toplumsal hassasiyet” oluşturan suçları içeren bir düzenleme hazırlanabileceği belirtildi.

Vatan Partisi ve Cumhuriyet Kadınları Derneği ise idam cezasına karşı.

İdam cezası en son 1984’te uygulanırken Anayasa’dan 2004’te çıkarılmıştı. Cezanın getirilmesi için Anayasa değişikliği yapılması gerekiyor. Vatan Partisi ve CKD değişikliğin yapılamayacağı görüşünde.

HABER: BUSE GENÇTÜRK

ulusal.com.tr

# mhp # vatan partisi # nusret senem # cumhur ittifakı # idam