Tam kapanmada itfaiyeciler görev başında

Kovid-19 nedeniyle tam kapanma getirilse de itfaiyeciler görevlerini 7/24 esasına göre sürdürüyor. Başkentteki Ulusal Kanal ekibi Ankara İtfaiyesi Merkez İstasyonu’nda görev yapan itfaiyecileri görüntüledi. "Biz her şeye hazırlıklıyız" mesajı veren itfaiyeciler, vatandaşları tam kapanma kurallarına uymaya çağırdı.

Tam kapanmada itfaiyeciler görev başında

Haber: Buse Gençtürk - Kamera: Uğur Pideci

Ulusal Kanal ekibi, tam kapanmada da görev başında olan Ankara İtfaiyesi Merkez İstasyonu’ndaki itfaiyecilere misafir oldu. Kovid-19 nedeniyle tam kapanma varken, itfaiyecilerin çalışmalarını yerinde görüntüledi.

İtfaiye erleri zorlu görevlerin üstesinden geliyor. Her an gelebilecek bir ihbarla hareket etmek üzere hazır bekliyor.

Ulusal Kanal'ın canlı yayın yaptığı anda da bir yangın ihbarı geldi. Saniyeler içinde müdahale için harekete geçildi.

Ankara İtfaiyesi Merkez Grup Amiri Hüseyin Gürçay, yangın, afet ve kurtarma çalışmalarına her zaman hazır olduklarını söyledi:

- Bizim için tam kapanma, bayram seyran, herhangi bir şey ifade etmiyor. Her zaman hazırız.

- İtfaiyecilerin görevi sadece yangın söndürmek değil, kediyi köpeği bir canlıyı da kurtarırlar. Depremlerde de itfaiyeci arkadaşlarımız bire bir can kurtarmak için kendi canı pahasına çalışıyorlar. Herkes lütfen tam kapanmayı evinde atlatsın. İtfaiyecilik meslek grubu sayılsın.

- Araçlarımızın üzerinde yatakhanelerimiz var. Personelin dinlenme yatakhanesi. Ve gördüğünüz gibi eski usul borular var. Personelin yataktan kalkıp borulardan sıyrılarak araca binmesi 30 sn. Olaylara 6-8 dakika içinde müdahale ediyoruz.

# deprem # ankara # Kovid19 # ulusal kanal # itfaiye # arama # kurtarma # tam kapanma # görev