Hafta sonu kısıtlamaları devam ediyor

Koronavirüs tedbirleri kapsamında sokağa çıkma kısıtlamaları devam ediyor. Vatandaşlar sadece temel ihtiyaçları için dışarıya çıkabiliyor. Yasağa uyum nedeniyle haftanın son günü kentlerde sakinlik gözlemleniyor.

Hafta sonu kısıtlamaları devam ediyor

Kentlerde koronavirüs tedbirleri kapsamındaki sokağa çıkmakısıtlaması devam ediyor. Bu nedenle haftanın son günü sokaklarda sakinlik gözlemleniyor.

Kademeli normalleşme döneminde hafta içi 21.00-05.00, hafta sonları ise Cuma 21.00'den Pazartesi 05.00'e kadar sokağa çıkma kısıtlaması uygulaması sürüyor.

İstanbul'da Sultanahmet, Eminönü gibi tarihi alanlarda turist hareketliliği gözlenirken, kısıtlamadan muaf tutulan turistlerin pasaport ve izin belgeleri kontrol ediliyor.

Kent genelinde park ve bahçeler ziyaretçi girişine kapalı tutulurken, lokanta ve kafeler ise paket servisine devam ediyor. Bazı vatandaşlar da alışveriş için mahallelerindeki market, manav, kasap ve fırınlara gidiyor.

Trafik ekipleri de kent genelindeki bazı noktalarda denetimlerini sürdürüyor.

Edirne'de de polis ekipleri, işlek cadde ve kavşaklarda oluşturdukları denetim noktalarında sürücülerin ve yayaların izin belgelerini kontrol ediyor.

Kısıtlama nedeniyle Giresun, Bursa ve çevre illerde de sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle sessizlik hakim.

Türkiye geneline bakıldığında da vatandaşların kısıtlamalara neredeyse tamamen uyduğu gözlemlendi.

İçişleri Bakanlığınca yayınlanan "kademeli normalleşme" genelgesi uyarınca Türkiye genelinde 21 Mayıs Cuma günü 21.00'de başlayan sokağa çıkma kısıtlaması, yarın saat 05.00'te sona erecek.

# bursa # istanbul # ankara # pandemi # koronavirüs # Edirne # giresun # içişleri bakanlığı # yasak # normalleşme # salgın # restoran # eminönü # kovid 19 # kısıtlama # lokanta # Kademeli normalleşme # kafe # sokağa çıkma # Sokağa Çıkma Kısıtlamaları # sultanahmet # hafta sonu kısıtlama # hafta sonu yasak