CHP'de "PYD terör örgütü değildir" demek suç değil

CHP yönetimi, "Benim de içinde olduğum CHP yönetimi FETÖ'ye teslim oldu" diyen Yılmaz Ateş'i tedbirli olarak kesin ihraç istemiyle disipline sevk ederken, "Bana göre, PYD terör örgütü değildir" diyen Erdal Aksünger'in disipline sevkine gerek olmadığına karar verdi

CHP'de "PYD terör örgütü değildir" demek suç değil

CHP yönetimi, eski milletvekili Yılmaz Ateş ve Parti Meclisi Üyesi Erdal Aksünger'in CNN Türk'te ayrı ayrı yaptıkları açıklamalarıyla ilgili yaptığı incelemeyi tamamlandı. İnceleme sonucunda "PKK terör örgütüdür. PYD konusunda ilk günden diyorum görüşülmesi gerekiyordu. Terör örgütü değil benim gözümde" ifadelerini kullanan Parti Meclisi üyesi Erdal Aksünger'in disipline sevkine gerek olmadığı yönünde karar aldığı öğrenildi.

Aydınlık'tan Zihni Erdem'in haberine göre, Erdal Aksünger CNN Türk'te katıldığı "Tarafsız Bölge" programında Türkiye'nin Suriye politikasına dair eleştiriler yöneltmiş bu sırada program katılımcısı Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek tarafından Erdal Aksünger'e ısrarla "PYD/YPG/PKK terör örgütü müdür? Siz ne diyorsunuz" soruları sorulmuştu. Önce kaçamak yanıtlar veren Erdal Aksünger, Perinçek'in ısrarlı soruları karşısında "PYD, terör örgütü değil benim gözümde" ifadelerini kullanmıştı.

"DİK DURAMADIK"

Aksünger'in sözlerinde suç unsuru bulamayan CHP yönetimi, eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın istifasını yol açan kumpas olayı değerlendirirken "Terör örgütünün 2010 yılında partimize kurduğu kaset komplosunu yönetim olarak dik duramadık. MHP dik durdu, Fenerbahçe dik durdu, kendilerini tebrik ediyorum. Bu konuda söz söylenemeyecek tek örgüt, CHP örgütüdür. Ama Genel Başkan yardımcısı olarak içinde yer aldığım yönetim, mücadeleyi göze alamadı, terör örgütüne teslim oldu. İktidarı ile muhalefeti ile siyaset kurumu bu komploya teslim olmasaydı 15 Temmuz darbe girişimi olmazdı" diyen Yılmaz Ateş'i ise Ankara İl Örgütü'nü harekete geçirerek "tedbirli olarak kesin ihraç istemiyle" disipline sevk etti.

Savunması için kendisine yedi gün süre tanınan Yılmaz'ı, sürenin son günü olan bugün (Cuma) Ankara İl Disiplin Kurulu'nda savunma yapacak.

ATEŞ'DEN İNCE'YE TEPKİ: SAVCILIĞI SİZ BAŞVURUN

CHP'de genel başkanlık iddiasını sürdüren eski milletvekili Muharrem İnce de "CHP yönetimi FETÖ'ye teslim oldu" tartışmasında katılarak Ateş'e tepki gösterdi. Sözcü Yazarı Saygı Öztürk'e verdiği demeçte, CHP Genel Başkanı İnce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun FETÖ'cülere teslim olduğu iddiasına isyan ettiği belirten İnce,"Yılmaz Ateş hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyusunda bulunulmasını" istedi.

Ateş, CNN Türk'deki sözleri üzerine disipline sevk edilmesini yeterli bulmayan ve hakkında Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunulmasını isteyen İnce'ye "Sayın İnce'ye yakışan, kimseye ihale etmeden hemen gereğini yapmasıdır" dedi.

ulusal.com.tr

# chp # pyd # erdal aksünger # yılmaz ateş