Erdoğan'dan açılım ve yeni anayasa mesajı!

Başbakan Erdoğan Haliç Kongre Merkezi'nde Cumhurbaşkanlığı vizyon belgesini açıklıyor. "Eski Türkiye geride kaldı" diyen Erdoğan "halk başkanını seçecek" dedi. Başbakan açılım ve yeni anayasa konusunda mesaj verdi

Erdoğan'dan açılım ve yeni anayasa mesajı!

Başbakan Erdoğan İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde geniş katılımlı bir toplantıda vizyon belgesini açıkladı. Cumhurbaşkanlığı seçim sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan'ın 10 Ağustos'ta "halk başkanını seçecek" demesi dikkat çekti.

Siyasi hayatı boyunca ölüm tehtitleri aldığını söyleyen Erdoğan, "17 Aralık ve 25 Aralık girişimleri başarılı olsaydı Yassıada benzeri mahkemelerde yargılanıyor olacaktık." diye konuştu. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde muhakafete gönderme yapan Erdoğan, "ısmarlama adaylarla seçimlere giriyorlar" dedi.

Erdoğan Cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda açılım sürecini daha güçlü sürdürmek için çalışacağını vurguladı. Öcalan'la ve PKK ile yürütülen açılım sürecini tamamlayacaklarını belirten Erdoğan yeni anayasa konusunda da mesaj verdi; "Yeni anayasa yapmak istiyoruz" ifadelerini kullandı. Yeni Anayasa konusuna geniş yer ayıran Erdoğan, "yeni anayasayı yapmak için öncülük yapacağını" söyledi.

ulusalkanal.com.tr

# erdoğan # yeni anayasa # açılım # haliç kongre merkezi