Soner Polat, Dunford'un Türkiye ziyaretini değerlendirdi

CIA Başkanı Mike Pompeo'dan sonra Amerika Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford da Türkiye'ye geldi. Peki, Trump yönetimi göreve geldikten sonra Türkiye'ye yapılan bu iki üst düzey ziyaret ne anlama geliyor? Amerika'nın Rakka operasyonu planı Fırat Kalkanı Harekâtı'nı nasıl etkiliyor?

Soner Polat, Dunford'un Türkiye ziyaretini değerlendirdi

Amerikalı yetkililerin ziyaretleri önemli. Zira El Bab operasyonu bitmek üzere. Sırada Menbiç var. Amerika'nın operasyon planın hedefi ise Rakka.

CIA Başkanı Mike Pompeo'dan sonra Amerika Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford da Türkiye'ye geldi. Dunford'un ajandasında Rakka operasyonu vardı. Temaslarda Rakka operasyonun birlikte yapılıp yapılmayacağı konusu ele alındı.

Peki, Rakka operasyonuna katılmak Türkiye'ye kısa, orta ve uzun vadede ne kazandırır?

Vatan Partisi Uluslararası İlişkiler Bürosu Başkanı Tümamiral Soner Polat'a göre, Rakka operasyonu Amerika'nın PYD'yi güvenceye alma planının bir parçası. Türkiye'nin yapması gereken de Rakka operasyonuna katılmamak olmalı.

Rakka harekatı askeri açıdan da mümkün görünmüyor.

Polat, "Şu aşamada Fırat'ın batısından yani El Bab ve civarından Rakka'ya ulaşmak için 200 km'lik bir mesafe var. Dolayısıyla bu askeri olarak pek mümkün gözükmüyor" dedi.

"FIRAT KALKANI OLUMSUZ ETKİLENİR"

Polat'a göre Rakka'nın sınırlarımıza olan uzaklığı da risk doğuruyor. Polat, "Şimdi bakın El Bab'ın Türkiye'ye mesafesi 30 km. Ama Rakka 240 km. Ve dikkat ederseniz Cerablus çok rahat alındı. Harekat derinliklere gittiği zaman hızı kesildi. Daha derinliklerden bahsediyoruz. 300 km'den bahsediyoruz. Böyle bir harekat Fırat Kalkanı'nı olumsuz etkiler. Rakka Türkiye'nin sorunu değildir. Öncelik Menbiç. Sonra terör kantonlarını dağıtmak" ifadelerini kullandı.

Haber: Oğuz Polatbilek

Kamera: Şengül Derin

ulusalkanal.com.tr

# trump # Fırat Kalkanı # el bab # rakka # Fırat Kalkanı Harekâtı # amiral soner polat # Joseph Dunford