İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif anlaşmaya ilişkin meclise bilgi verdi

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, nükleer anlaşma hakkında meclise bilgi verdi. Zarif, ülkenin milli menfaatlerinin gözetilerek anlaşmaya varıldığını taviz verilmeden anlaşmanın sağlandığını belirtti.

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif anlaşmaya ilişkin meclise bilgi verdi

22 ay süren yoğun ve yorucu Nükleer müzakerelerden sonra Viyana’da sağlanan anlaşma metinleri tarafların meclislerinde tartışmaya açıldı. Nükleer anlaşma ABD Kongresi'ne sunulmasının ardından İran meclisinin gündemine girdi.

İran müzakere heyeti başkanı ve Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, mecliste anlaşma hakkında bilgi verdi. Zarfi, milli menfaatlerin gözetilerek anlaşmanın sağlandığını söyledi.

İran’ın dünyanın 6 büyük gücüyle masaya oturduğunu ve hiç bir ödün vermeden hedeflerine ulaştığını vurgulayan Zarif, uranyumu zenginleştirme programlarını bir gün dahi durdurmayacaklarını belirtti.

Öte yandan Tahran yönetimi Almanya'nın "İsrail devletini tanı" talebini reddetti. İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Merziye Efhem, "Biz Almanya ile bölgesel konularda tamamen farklı konumlara sahibiz. Son 35 yılda birçok kez dile getirdik, müzakerelerde, bizim pozisyonlarımız çok net" dedi.

ulusalkanal.com.tr

# İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif