Fındıklı Belediye Başkanı Çervatoğlu: Bu sene çayda rekoltenin yüksek olmasını umuyoruz

Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Çervatoğlu Ulusal Kanal’da Yeşim Eryılmaz’ın sunduğu Gün Ortası programına konuk oldu.

Fındıklı Belediye Başkanı Çervatoğlu: Bu sene çayda rekoltenin yüksek olmasını umuyoruz

Fındıklı’da başlatılan çay imecesini aktaran Çervatoğlu, "Başlattığımız proje hem imece hem de istihdamdır. Biz bölgede katılımcı belediyecilik anlayışı ile çalıştığımız için her zaman toplumla iç içeyiz. Çayda bölgemizin için çok önemlidir. Çayı geleneksel yöntemlerle topluyorduk. Ailelerimiz çaydan istediği verimi alamadığı için büyük şehirlere göç ettiler. Ancak her sene gelip çay bahçelerini topluyorlardı. Salgın sürecinde böyle bir imkan olmayacağı için bizde ziraat odası ve muhtarlıklar ile beraber bir proje başlattık. Fındıklı'da her sene 2000 işçiye ihtiyaç duyuyoruz. Bunların büyük bölümünü il dışından gelen işçilerimiz ile karşılıyorduk. Ancak bu mümkün olmayınca gençlerimize bir çağrı yaptık. Gelin hem çaylarımızı toplayalım hem de sizlere iş imkanı yaratalım dedik. Gençlerimize bu projeyle birlikte 6 ay sosyal güvenceli istihdam yaratacağız" diyerek duruma akılcı bir çözüm getirdiklerini anlattı.

Bu yılki çay hasadının durumuna da değinen Çervatoğlu, "Bu sene çayda rekoltenin yüksek olmasını umuyoruz. Ancak çayın birim fiyatının açıklanması gereklidir. Bize göre çayda en az dört, dört buçuk arası bir fiyat olması gerekiyor" diyerek beklentilerini dile getirdi.

Son olarak üreticilere çağrı yapan Çelvetoğlu, "Bu salgın sürecinde toprağın bizi beslediğini bir kez daha gördük. Şimdi belediye olarak ziraat odamız ile birlikte 100 bin fidan dağıtacağız. Vatandaşlarımıza da toprağımıza sahip çıkma çağrısı yapıyorum" dedi.