Casusluk davasında son dakika hamle geldi

Özel Görevli mahkemeleri kaldırılırken İzmir'deki Askeri Casusluk davasında son dakika hamle geldi. Mahkeme savcı Zafer Kılıç'ın şüpheli ifadelerini bile almadan hazırladığı ek iddianameyi kabul etti. 98'i asker 134 kişinin yargılanacağı iddianamede 18 kişi için müebbet hapis cezası istendi.

Casusluk davasında son dakika hamle geldi

Özel Görevli İzmir 12'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nin kabul ettiği ek iddianameyle 98'i asker 134 kişi Askeri Casusluktan yargılanacak. Şüpheli ifadeleri bile alınmadan hazırlanan iddianame, özel görevli mahkemeleri kaldıran düzenleme onaylanmadan hemen önce kabul edildi.

Savcılığın ifadesini aldığı 1589 mağdur arasında kendisine şantaj yapıldığını ve mağdur edildiğini belirten tek bir kişi bile çıkmadı. Bu isimlerden 1272'si şikayetçi bile olmadı. Kişisel bilgilerini kaydedenlerin tespit edilmesini isteyen 317 kişi ise iddianamede müşteki olarak yer aldı.

Savcı Kılıç iddianamede mağdur ve müşteki ifadelerine de yer vermedi. 1589 kişinin ifadesi 2 cümlede özetlendi. İddianame ile yargılanacak 134 kişinin ifadelerine ise başvurulmadı.

İddianameyi değerlendiren avukatlar; savcı ve hakimlerin görevlerini kötüye kullandığını vurguladı. Hukukçular da iddianamenin özel görevli mahkemeleri kaldıran düzenleme meclisten geçtikten sonra kabul edilmesine dikkat çekti.

Özel görevli savcı Zafer Kılıç'ın 13 Şubat'ta mahkemeye sunduğu iddianame 24 Şubat'ta kabul edildi. İddianamede 12'si asker 18 kişi hakkında müebbet hapis cezası istendi. Özel görevli mahkemeleri kaldıran düzenleme 21 Şubat'ta TBMM genel Kurulu'nda görüşülerek mecliste kabul edilmişti.

Haber: Özer Sürmeli

ulusalkanal.com.tr

# izmir # skandal # casusluk davası # askeri casusluk # müebbet hapis