IMF: Görülmemiş bir ekonomik krize neden oldu

Uluslararası Para Fonu Başkanı Kristalina Georgieva Dünya Sağlık Örgütünün düzenlediği basın toplantısına katıldı. IMF Başkanı, koronavirüs salgınının dünya da "2008 küresel mali krizinden çok daha kötü ve benzeri görülmemiş" ekonomik krize yol açtığını söyledi.

IMF: Görülmemiş bir ekonomik krize neden oldu

Koronavirüs tüm dünyayı etkisi altına almış durumda. Ülkeler sadece sağlık açısından etkilenmedi. Salgın ekonomik sıkıntıları da beraberinde getirdi.

Koronavirüs nedeniyle Dünya Sağlık Örgütü İsviçre'nin Cenevre kentinde bir basın toplantısı düzenledi. Video konferans yoluyla yapılan toplantıya Uluslararası Para Fonu Başkanı Kristalina Georgieva da katıldı.

Georgieva IMF'nin 1 trilyon dolarlık finansal kapasitesini koronavirüsten etkilenen ülkeler için kullanmaya hazır oldukları dile getirdi. Şimdiye kadar ise 90’dan fazla ülkenin kendilerinden yardım talebinde bulunduğunu aktardı.

Koronavirüse karşı en savunmasız ülkeler, ekonomileri yükselen ve gelişen ülkeler oldu.

IMF Başkanı Kovid-19 salgınının küresel ölçekte "2008 küresel mali krizinden çok daha kötü ve benzeri görülmemiş" ekonomik krize neden olduğunu belirtti.

Georgieva "IMF'nin tarihinde hiçbir zaman dünya ekonomisinin böylesine durma noktasına geldiğine tanıklık etmedik" dedi.

ulusal.com.tr

# koronavirüs # imf