Türk Telekom AŞ'de anlaşma sağlandı: En düşük maaş belli oldu

Türk Telekom Anonim Şirket ve Türkiye Haber-İş Sendikası arasında süren toplu iş sözleşmesinde anlaşma sağlandı. En düşük aylık ücret 4 bin 200 lira oldu. 2021-2023 yıllarını kapsayan sözleşmeyle maaşlarda ilk altı ay için seyyanen 850 lira, ikinci altı ay için ise seyyanen 450 liralık artış yapılacak.

Türk Telekom AŞ'de anlaşma sağlandı: En düşük maaş belli oldu

Anlaşma sağlandı, çalışanların ücretlerinde ve sosyal haklarında önemli adımlar atıldı.

Türk TelekomAnonim Şirketi ve Türk-İş'e bağlı Türkiye Haber-İş Sendikası arasında 2021-2023 yıllarını kapsayan toplu iş sözleşmesinden uzlaşı çıktı. 10 bin çalışanı ilgilendiren sözleşmenin imza törenine, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ve Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay katıldı.

Anlaşmayla birlikte en düşük maaş 4 bin 200 lira olarak belirlendi. 2021 yılının ilk atı ayı için seyyanen 850 lira, ikinci altı ayı için ise seyyanen 450 liralık maaşlarda artış yapıldı. Çalışanlar 2022 yılının ilk altı ayı için yüzde 5.5 ve enflasyon farkı, ikinci altın ayı için de yine yüzde 5.5 ve enflasyon farkı alacak.

Zam oranlarının yanı sıra sosyal haklarda da iyileştirmeye gidildi. Sözleşmenin ikinci yılından itibaren tüm sendika üyesi çalışanlara Ramazan ve Kurban bayramları için bin lira tutarında bayram yardımı ödemesi yapılacak.

# türk # Ulaştırma # enflasyon # tip # maaş # çalışma # toplu iş sözleşmesi # vedat bilgin # altyapı # türk telekom # Adil Karaismailoğlu # telekom # sosyal güvenlik # haberiş # Anonim # Anonim Şirketi