ABD Büyükelçisi’ne Diyarbakır’dan yanıt

‘Çözüm sürecini destekliyoruz’ mesajıyla Diyarbakır’da tur atan ABD Büyükelçisi’ne yanıt, Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Korkmazcan’dan geldi. Korkmazcan, Diyarbakır’dan ‘Emperyalist çözümlere karşıyız’ dedi

ABD Büyükelçisi’ne Diyarbakır’dan yanıt

ABD’nin Ankara Büyükelçisi John R. Bass’ın “Çözüm sürecini destekliyoruz” mesajlarıyla tur attığı Diyarbakır’da, Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Korkmazcan’dan “Emperyalist çözüme karşıyız” çıkışı geldi. Korkmazcan, düzenlediği basın toplantısında “Çözüm sürecini planlayanlar bölge ülkelerini kan gölüne çeviren emperyalistlerdir” dedi.

3 AYDA MEYVESİNİ VERİR

Basın mensuplarıyla Diyarbakır’da bir araya gelen Korkmazcan, açılım sürecine karşı partisinin çözüm önerilerini açıkladı. Korkmazcan, “Biz kendi çözümümüzü kendimiz üreteceğiz. Bu güçlerin ipiyle kuyuya inilmez. Vatan Partisi’nin kardeşlik projeleri uygulandığında 3 ayda meyve vermeye başlar” dedi. Korkmazcan ile aynı günlerde Diyarbakır’da bulunan ABD Büyükelçisi John Bass ise çözüm sürecini desteklediklerini ve önemli bulduklarını söyledi.

Bölgenin ekonomik durumu hakkında da konuşan Korkmazcan, “Yaptığım incelemelerde bu iktidarın ekonomik politikalarının dibe vurduğunu gördüm. Şu an GAP bölgesinde sulama yatırımları yapılmadığından tarımsal verim azalmıştır. GAP İdaresi’nin Ankara’dan Şanlıurfa’ya getirilmesi, GAP’ın faaliyetlerini sınırlandırmıştır. Türkiye üretim ekonomisine dönmek zorundadır” dedi.

EĞİT-DONAT’A KARŞIYIZ

Korkmazcan, Suriye’deki terör gruplarının ABD öncülüğünde eğitilmelerini içeren ‘Eğit-Donat’a karşı olduklarını da kaydetti. Eski TBMM Başkan Vekili Korkmazcan, şunları söyledi: “Biz bölge ülkeleri ile işbirliği içinde, dışarıdan gelen, bölgeyi karıştıran güçleri bu topraklardan uzaklaştırmak istiyoruz. Biz bölgemizin kaderine bölge devletleri ve bölge hakları olarak yön vermek istiyoruz. Emperyalistler İran’da, Afganistan’da, Irak’ta yenildi. Artık kendileri doğrudan müdahale etmiyor. Taşeron kullanıyorlar. Bu taşeron yetiştirme projesinde olan ‘Eğit-Donat’ programına da kökten karşıyız.”

'GÜNEYDOĞU YENİDEN AYAĞA KALKTI'

İlyas Gümrükçü / Mardin - Şanlıurfa

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı, eski TBMM Başkan Vekili Hasan Korkmazcan hafta sonu Güneydoğu bölgesindeydi. Mardin, Şanlıurfa ve Diyarbakır’da Vatan Partisi’nin öncü üyeleriyle bir araya gelen Korkmazcan, partisine katılımları ve bölgedeki izlenimlerini şöyle özetledi: “Bu katılımlar, bölge halkının ülkenin geleceğinde yeniden söz sahibi olmak istediğinin, ülkenin birliği için yeniden ayağa kalktığının göstergesidir.”

MARDİNLİ ÖNCÜLER MUTLU VE GURURLU

Bölgede Vatan Partisi’ne katılan öncülere, “Neden Vatan Partisi?” diye sorduk, Mardin’den aldığımız yanıtları Aydınlık okurları için özetledik... Murat Göklü: CHP’den ayrıldım ve vatan mücadelesi verdiği için Vatan Partisi’ne üye oldum. Bölgemize ve ülkemize huzuru Vatan Partisi’nin sağlayacağına inandığım için Vatan’ı seçtim. Mehmet Solay: CHP paralel yapı ile beraber olduğu için CHP’den istifa ederek Vatan Partisi’ni seçtim ve üye oldum. Engin Oran: Ülkemizdeki sıkıntıların, sorunların ancak Vatan Partisi sayesinde çözüleceğine inandığım için Vatan Partisi’ne katıldım ve Mardin Kurucu Yönetim Kurulu üyesi oldum. Şehmus Ay: AKP’yi ancak ve ancak Vatan Partisi bertaraf eder ve onu iktidardan alaşağı eder. Buna inandığım için Vatan Partisi’ne üye oldum. Cafer Hacıkadiroğulları: Daha önce İşçi Partili idim. Şimdi daha da büyüyerek Vatan Partisi olduk. İşçi Partili olmaktan her zaman gurur duydum. Ama Vatan Partisi bir başka güzel oldu. Çünkü Türkiye’nin bir Vatan Partisi’ne ihtiyacı vardı.

VATANI SAVUNACAK BAŞKA PARTİ YOK

Şanlıurfa’da Vatan Partisi’ne yeni katılan üyelerin “Neden Vatan Partisi?” sorumuza yanıtları ise şöyle... Mukaddes Şahin: Vatanımı ve milletimi çok seviyorum. Bugün vatanımı savunan tek parti, Vatan Partisi olduğu için üye oldum. Hüseyin Direk: Ülkemizde yaşanan olumsuzluklar nedeniyle Vatan Partisi’ni seçtim. Ve inşallah 8 Haziran’da Meclis’te olacağız, bütün bu olumsuzluklara son vereceğiz. Cuma Akdal: Mevcut iktidardan ve politikalarından kurtulmak için Vatan Partisi’ne üye oldum. Mehmet Direk: Türkiye’de vatanı savunacak hiçbir parti yok. Sadece Vatan Partisi var. Onun için burada mücadele edeceğim. Muhammet Furkan Özgür: Bizim gençler olarak yeni umutlarımız var. Yeni hayallerimiz var. Bu umut ve hayallerimize cevap verecek tek parti Vatan Partisi. Halil Direk: Türkiye gerçeğini en iyi bilen ve en köklü çözüm üreten parti olduğu için üye oldum. Abdulkadir Bina: Urfalı bir genç olarak vatanımı ve milletimi sevdiğim için üye oldum. Ve buradan gençlere sesleniyorum: Gelin hep beraber umutlarımızı Vatan Partisi sayesinde yeşertelim.

Masum Gök / Aydınlık

# abd büyükelçisi