O söz yalan oldu

HDP, çocukları PKK tarafından kaçırılan ailelere verdiği sözü tutmadı. Ailelere "Çocuklarınız 1 ay içinde gelecek, eylemi sonlandırın" denildi. Ancak 24 yaşındaki bir çocuğun cenazesi Ayn El- Arab'dan geldi.

HDP'nin Diyarbakır'da çocukları için eylem yapan annelere verdiği "çocuklarınız bir ay içinde gelecek" sözü yalan oldu.

Çünkü aradan 40 gün geçmesine rağmen çocuklardan gelen olmadı. Aksine çocuklar Suriye'deki terör gruplarının arasına savaşmaya gönderildi.

Geçen hafta Nafiye Karael'in 24 yaşındaki kızı Tuba Karael'in cansız bedeni Ayn el-Arab'dan geldi.

Üniversite öğrencisi Tuba Karael 4 ay önce PKK tarafından kandırıldı. Nafiye annenin 2 yıl önce de başka çocuğunun cenazesi dağdan gelmişti. 2 kızını toprağa veren anne, Diyarbakır'da oturma eylemi yaptı, Ankara'ya gitti. Ancak sesini duyan olmadı.

Ailesi kızının acısıyla yanıp tutuşurken cenazsenin gömülmesine bile karar veremedi. PKK'lılar cenaze törenin şova dönüştürdü.

Diyarbakır'da aylarca eylem yapan Ramazan Toy'un ailesi ise buruk bir sevinç yaşadı. Şanlıurfalı olan ve 6 ay önce dağa götürülen Toy, Ayn el- Arab'dan yaralı olarak döndü.

HDP'nin "çocuklar kendi isteğiyle gidiyor" açıklamaları ise bir kez daha yalanlandı. Çünkü Diyarbakır'da eylem yapan Kadri Polat'ın oğlu Barış Polat, zorla Ayn el- Arab'a gönderilmek istendi. Gitmek istemeyen Polat, PKK'dan kaçtı. Kaçarken yaralan Barış Polat, herşeye rağmen memleketi Van'a gitmeyi başardı.

19 Mayıs'ta eyleme başlayan ve 20 Eylül'de HDP'nin verdiği sözle eylemlerine ara veren ailelerin tedirgin bekleyişi sürüyor.

ulusalkanal.com.tr

# pkk # çocuk # hdp # ayn el arab # kobani