Fitch’ten Türkiye açıklaması

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Direktörü Douglas Winslow, Türkiye ekonomisini değerlendirdi. Winslow, Türk ekonomisinin dördüncü çeyrekte iyileşeceğini belirtti. Fitch direktörü 2021’de ise Türkiye’nin yüzde 4,5 seviyesinde büyüyeceğini kaydetti.

Fitch’ten Türkiye açıklaması

Türkiye ekonomisi, koronavirüs salgının etkisinin azalmasıyla nasıl seyredecek? Anadolu Ajansı bu soruyu Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Direktörü Douglas Winslow’a sordu. Winslow, Türkiye’de bu yılın üçüncü çeyreğinden itibaren büyümenin artmasını beklediğini kaydetti, 2021 yılında ise yüzde 4,5’e ulaşılmasının beklendiğini söyledi.

Koronavirüs şoku öncesi yılın ilk çeyreğinde Türkiye ekonomisinin yüzde 6 seviyesine çıktığını vurgulayan Fitch direktörü, evde kalma süreci olan ikinci çeyrekte sert bir daralma bekliyor. Winslow, salgının etkisini azalmasıyla Türkiye ekonomisinde olumlu sinyaller vereceğini görüşünde. Üçüncü çeyrekte yatay bir büyüme bekleyen Winslow’a göre son çeyrekte iyileşme yaşanacak.

Fitch direktörü, 2020 yılında küresel resesyon beklentisine rağmen Türkiye'nin yüzde 0,8 büyüyeceğini ifade etti. Bu tahminine gerekçe olarak da yılın başında özel banka kredileri ile görülen büyüme ivmesi ve düşük faiz ortamını gösterdi.

Avro Bölgesi'nin yüzde 4,2 daralmasının beklendiğini belirten Douglas Winslow, Türkiye’nin de ihracat cephesinde Avrupa’daki resesyondan etkilenebileceğini söyledi.

Winslow, Türkiye’de 2020 yılında enflasyonun yüzde 8,5 seviyesinde gerçekleşmesinin öngörüldüğünü belirterek, "Merkez Bankası’nın yıl içerisinde faiz indirimine giderek faizin yüzde 8,75’e çekmesini tahmin ediyoruz” dedi.

ulusal.com.tr

# türkiye # koronavirüs # fitch ratings # Fitch