Türk halkı Rusya'ya yakınlaştı

Amerika'nın yaptırım ve tehditleri, Türkleri Rusya ile yakınlaştırdı. Optimar araştırma şirketinin anketine göre, Türk vatandaşları Rusya'yı kendisine daha yakın görüyor. Ayrıca vatandaşların büyük bir bölümü ticarette Türk lirası kullanılması gerektiğini düşünüyor.

"Amerika'dan koptuk Rusya'ya yakınlaştık." Bu sonuç, Optimar araştırma şirketi anketine yansıdı.

Optimar anketine göre; Türk halkının yüzde 28,8'i Rusya'ya kendisini yakın hissederken; aynı oran Amerika için 9,9 olarak açıklandı.

Türkiye'nin hangi ülkelerle ittifak içerisinde olması gerektiği sorusuna da katılımcılardan çarpıcı yanıt geldi. Bu soruya yüzde 41,2 "Türk cumhuriyetleri" ve yüzde 19,1'lik kesim "Rusya" derken, aynı oran Avrupa Birliği için yüzde 11'de, Amerika için ise yalnızca yüzde 4,4'te kaldı.

Araştırmaya katılanların %40'ı Türkiye'nin, dünya ekonomisinin dörte biri anlamınna gelen Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika’nın oluşturduğu BRICS'e katılmasına destek verdi.

Halkın yüzde 74,5'i dolar üzerinden Türkiye'ye siyasal baskı uyguladığına inandığını söyledi. Araştırmaya göre, yaklaşık yüzde 73,5'lik bir kesim de Türkiye'nin doların etkisini azaltmak amacıyla yerel para birimi üzerinden ticaret yapmasına destek verdi.

ulusal.com.tr

# rusya # anket # Türk halkı # optimar