Hendek Cumhuriyet'i

PKK’nın “özyönetim” adı altında hendek kazarak terör estirdiği bölgelerde güvenlik güçlerinin operasyonlarını eleştiren Cumhuriyet gazetesi, yine bölücü örgütün ağzıyla konuştu.

Hendek Cumhuriyet'i

PKK’nın “özyönetim” adı altında hendek kazarak terör estirdiği bölgelerde güvenlik güçlerinin operasyonlarını eleştiren Cumhuriyet gazetesi, yine bölücü örgütün ağzıyla konuştu. Cmhuriyet’in Yayın Koordinatörü ve yazarı Ayşe Yıldırım Başlangıç’ın hazırladığı “Cumhuriyet Güneydoğu dosyasını açıyor” yazı dizisi dün devam etti. Bu bölümde “gazetecilerin sorunlarına” değinen Yıldırım, bölge halkının PKK aleyhine yayın yapan gazetecilere tepkili olduğunu savundu.

Güvenlik güçlerinin gazetecileri hedef aldığını iddia eden Yıldırım, PKK aleyhine çıkan haberlerden yayın organlarının sorumlu olduğunu, bölge muhabirlerinin “PKK’yı asılsızca suçlayan haberlerden dolayı” sıkıntı yaşadıklarını savundu.

Ayşe Yıldırım’ın eşi ve Cumhuriyet yazarlarından Celal Başlangıç da Demokratik Toplum Kongresi’ni takip ettikten sonra “Kürtler kararını vermiş: Ya özyönetim ya diktatörlük!” başlıklı yazı kaleme almıştı. Haberdar internet sitesinde çıkan yazıda, Özel Harekatçı keskin nişancıların sivilleri katlettiği iddiaları tekrarlanmıştı.

Geçtiğimiz hafta “Cumhuriyet Güneydoğu dosyasını açıyor” klişesi altında Pınar Öğünç ve Kemal Göktaş’ın bölge izlenimlerine ve söyleşilere yer verilmişti. Bu yazıların ortak noktası da PKK’ya yapılan operasyonların halkı perişan ettiği ve operasyonların durması talebiydi.

1 Kasım seçimleri öncesinde PKK’ya yönelik operasyonları, AKP’nin “seçim stratejisi” olduğu gerekçesiyle eleştiren Cumhuriyet gazetesi, “AKP’den kurtulmak için HDP’e Meclis’e girmeli” yayınları yapmıştı.

MANŞET YİNE DEMİRTAŞ

PKK’nın “hendekli” özyönetim ilanları da Cumhuriyet gazetesinin HDP sevgisini bitirmedi. HDP’yi “AKP karşıtlığı” üzerinden öne çıkaran Cumhuriyet, dün yine Demirtaş’ı manşete taşıdı. “Selahattin Demirtaş zirvedeki isimleri Cumhuriyet’e yorumladı: İkisi de kötü polis” başlıklı söyleşide, anayasa değişikliği ve başkanlık sistemi konuşuldu. Cumhuriyet muhabirlerinin, PKK’nın terör eylemleri, hendekler, özyönetim ve Demirtaş’ın ‘Kürdistan kurulacak’ açıklamasına dair soru sormaması dikkat çekti.

Aydınlık

# cumhuriyet gazetesi # Can Dündar # erdem gül