Emniyet F tipi için düğmeye bastı! İşte yeni düzenleme!

Bin 776 Emniyet müdürünün emekli edildiği Emniyet’te, F tipinin temizlenmesi için yeni bir düzenleme daha yapılacağı belirtildi. Düzenleme ile İçişleri Bakanlığı tam yetkilendirilecek, Emniyet personelinin başka kurumlara kaydırılması sağlanacak.

Emniyet F tipi için düğmeye bastı! İşte yeni düzenleme!

Emniyet içindeki F tipi yapılanmanın tasfiyesi için yeni bir düzenleme yapılacağı öğrenildi. Buna göre, İçişleri Bakanlığı tam yetkilendirilecek. Bakanlık, kendisine bağlı Emniyet personelini diğer devlet kurumlarına kaydıracak.

Düzenlemenin 4 bine yakın başkomiser, komiser ve polis memurunu ilgilendiriyor. Bu uygulama ile Emniyet içinde yapılanan ve ihraç edilemeyen polislerin memur havuzu içinde etkisizleştirilmesi planlanıyor.

Aydınlık gazetesinin haberine göre, ilk süreçte 4 bine yakın Emniyet mensubu; nüfus, tarım, tapu, turizm, orman, sosyal hizmetler gibi dairelerde görevlendirilecek. Emniyet Genel Müdürlüğü'nde yapılan Yüksek Değerlendirme Kurulu'nda emekli edilemeyen 600'ü aşkın polis müdürünün ise bazı bakanlıklara uzman ve uzman yardımcısı olarak kaydırılacağı ifade edildi.

Öte yandan Emniyet içindeki F tipi yapılanmaya karşı yürütülen operasyonların, Emniyet içindeki anlaşmazlıklar nedeniyle yavaş ilerlediği belirtildi.

Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Gülcü’nün sıkıntıları ve sorunları anlatmak için Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’dan randevu istediği öğrenildi.

ulusalkanal.com.tr

# emniyet # yeni düzenleme