İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer Deprem Dairesi'ne yer bilimci atamadı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Deprem Dairesi Başkanının yer bilimci olmadığı ortaya çıktı. Bu çarpıcı bilgiyi Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma ve Uygulamaları Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir Ulusal Kanal’a değerlendirdi. Sözbilir, “eğer deprem dairesi kuruyorsanız oraya bir jeolog başkanlık etmeli hatta o kişi de kentin en iyi jeoloğu olmalıdır” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer Deprem Dairesi'ne yer bilimci atamadı

Haber: Ufuk Akkaya – Kamera: Özgür Doğu Saymaz

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 2 Kasım akşamı Fatih Altaylı’nın Teke Tek programında seçilir seçilmez ilk iş olarak Deprem Daire Başkanlığı kurdukları açıkladı. Ancak kurulan deprem dairesine yer bilimci olmayan bir bürokratın atandığı ortaya çıktı.

Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma ve Uygulamaları Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Deprem Dairesi Başkanı’nın yer bilimci olmamasını Ulusal Kanal’a değerlendirdi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in bir diğer açıklaması ise deprem çalıştayı ile ilgiliydi.

2 Kasım günü konuşan Soyer, 1 hafta sonra “Deprem Çalıştayı” düzenleyeceklerini açıkladı. Prof. Dr. Hasan Sözbilir, büyükşehirden kendisine bir davet yapılmadığını söyledi.

# deprem # izmir # Dokuz Eylül Üniversitesi # Deprem Dairesi