Demirtaş'ın ilham kaynakları Atatürk düşmanları

HDP'nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş propaganda konuşmasını yaptı. Demirtaş konuşmasında, cumhuriyete başkaldırdıkları için idam edilen Şeyh Sait ve Seyit Rıza'yı andı. Selahattin Demirtaş ayrıca ikinci tura kalınması durumunda Meral Akşener veya Muharrem İnce'yi destekleyeceğini de açıkladı.

HDP'nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, Seyit Rıza ile başladı konuşmasına...

Şeyh Sait'le bitirdi.

Demirtaş'ın propaganda konuşması TRT'de yayınlandı. Demirtaş konuşmasında Türkiye Cumhuriyeti'ne karşı başkaldırdıkları gerekçesiyle idam edilen Şeyh Sait ve Seyit Rıza'yı da andı. PKK'nın siyasi kanadı HDP'nin adayı Demirtaş, Seyit Rıza'nın bir sözünü hatırlattı.

Demirtaş konuşmasının sonunda yer alan "biz kimiz" bölümünde ise, Şeyh Sait'i anarak, "Sait’ti adımız, Dağkapı meydanında" dedi.

Diğer yandan Cumhuriyet gazetesine konuşan Selahattin Demirtaş ikinci tur planını anlattı. İkinci tura Muharrem İnce veya Meral Akşener'den birinin kalması durumunda destek vereceklerini açıkladı. İyi Parti ve CHP'ye destek mesajı gönderdi, "Demokrasi ittifakı kurulmalı" dedi. "İkinci turda boykot yok" ifadelerini kullandı.

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen de FOX TV'de katıldığı canlı yayında HDP/CHP/İYİ Parti birlikteliğini vurguladı.

ulusal.com.tr

# hdp # demirtaş # trt konuşması