Çin Devlet Başkanı Şi Cinping orduya seslendi: ''Her an savaşa hazır olun''

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, orduya ''her an savaşa hazır olun'' talimatı verdi. Çin Liderinin sözleri, Güney Çin Denizi'ndeki varlığını arttıran ve Tayvan'ı silahlandıran Amerika Birleşik Devletleri'ne mesaj olarak yorumlandı.

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping orduya seslendi: ''Her an savaşa hazır olun''

Çin Devlet Başkanı Xi Jinpingsavaşa hazırlık açıklaması yaptı. ''Savaş istemiyoruz ama savaştan kaçmayız'' diyen Çin Devlet Başkanı, ordunun modernizasyonunu hızlandırmasını istedi.

Xi Jinping, Çin'in Kore savaşına katılışının 70'inci yıl dönümü için yapılan toplantıda konuştu. Ülkesinin Kore savaşında Amerikan ordusuna karşı gücünü kanıtladığını vurguladı.

Halkının bölgede sorun istemediğini vurgulayan Çin Devlet Başkanı, ancak ulusal güvenlik ve egemenliğin tehdidi halinde mücadeleden kaçınmayacaklarının altını çizdi. ''Savaş istemiyoruz ama savaşmaktan da korkmayız'' dedi.

Xi Jinping, geçen hafta bir askeri birliği ziyareti sırasında da askerlere, ''Tüm enerjinizi savaşa hazırlığa ayırın'' diye seslenmişti. Çin Liderinin daha önceki konuşmalarının aksine son bir haftadır ikinci kez ''savaş'' sözcüğünü kullanması dikkat çekti.

Amerikan ordusunun Güney Çin Denizi'ndeki varlığını arttırması ve Tayvan'a silah satışı, Pekin yönetiminde tepkiyle karşılanıyor. Tayvan'a silah satışını ''kabul edilemez'' olarak niteleyen Çin, gerekirse güç kullanarak adayı ana karaya bağlayabileceği mesajı veriyor.

# abd # ordu # çin # savaş # Amerika Birleşik Devletleri # Kore # Xi Jinping # Tayvan # güney çin denizi # Çin Devlet Başkanı Xi Jinping