Erdoğan ve Merkel görüştü

Doğu Akdeniz diplomasisi yoğun... Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Başbakanı Angela Merkel'le görüştü. Görüşme video konferans yöntemi ile yapıldı. Daha sonra Dış işleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da Alman mevkidaşı ile bir telefon görüşmesi yaptı.

Erdoğan ve Merkel görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Almanya Başbakanı Angela Merkel ile video konferans görüşmesi gerçekleştirdiği duyuruldu. Gündem Doğu Akdeniz ve ikili ilişkiler oldu.

İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Türkiye-Almanya ilişkileri ve bölgesel gelişmelerin ele alındığı görüşmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Doğu Akdeniz konusunda yapıcı ve hakkaniyet temelli bir yaklaşım olduğu müddetçe anlaşmazlıkların müzakere ve uzlaşma ile çözülebileceğini ifade etti." denildi.

Cumhurbaşkanı Avrupa ülkelerini tutarlı olmaya çağırdı. Türkiye'nin de hakları konusunda kararlı ve aktif politika uygulamayı sürdüreceği, AB Dönem başkanı ve Almanya Başbakanı Angela Merkel'e iletildi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı Hakan Fidan, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da görüşmede yer aldı.

Heyetler arası görüşmenin ardından, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Alman Mevkidaşı Heiko Maas'la (Hayko Maas) ile bir telefon görüşmesi yaptı. Görüşmede Doğu Akdeniz'deki son durum ele alındı.

# erdoğan # Merkel