Millet İttifakı cephesinde anayasa çatlağı

Millet İttifakı cephesinde "Dostlarla ittifak" turu devam ediyor. Son görüşme İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu arasında yapıldı. İkilinin ortak basın toplantısında Akşener'den HDP, CHP, Saadet Partisi ve İyi Parti'nin yaptığı Anayasa çalışmalarına karşı birlikte reddedelim teklifi geldi. Teklifin ardından kameralar karşısında ilginç anlar yaşandı.

Millet İttifakı cephesinde anayasa çatlağı

Bölücü Anayasa çalışmalarının ortaya çıkmasının ardından zedelenen HDP, CHP, Saadet Partisi ve İyi Parti ittifakını ayakta tutma çabaları sürüyor. Siyasi partiler arasındaki görüşme trafiği de hız kazandı.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu "Dostlarla ittifak" turu kapsamında bir görüşme yaptı. Görüşmeye HDP, CHP, Saadet Partisi ve İyi Parti'nin yaptığı Anayasa çalışması damgasını vurdu.

İki isim de basın toplantısında Kılıçdaroğlu'nun 2018 yılında söylediği açıklamaların aksine Anayasa çalışması iddialarını doğru olmadığını savundu.

Basın toplantısı bitti. Objektiflere poz verildi. Kürsülerden uzaklaşınca Akşener'den HDP, CHP, Saadet Partisi ve İyi Parti'nin yaptığı Anayasa çalışmalarına karşı birlikte yalanlama teklifi geldi. Karamollaoğlu, birlikte yalanlama teklifine ilkeler toplantısını hatırlatarak yanıt vermek istedi.

Yalanlamaya ilişkin Karamollaoğlu'ndan beklediği yanıtı alamayan Akşener'in kameralar önünden hızla ayrılmaya çalışması dikkat çekti.

İki lider bölücü anayasa tartışmalarının yanı sıra gündeme ilişkin de değerlendirmeler yaptı.

ulusal.com.tr

# chp # hdp # İyi Parti # millet ittifakı # meral akşener # saadet partisi # Temel Karamollaoğlu