Kırmızı bültenle aranan terörist Ahmet Bal etkisiz hale getirildi

Bölücü terör örgütü PKK'ya bir darbe daha vuruldu. Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyinde 10 PKK'lı etkisiz hale getirildi. PKK'nın sözde Metina istihbarat sorumlusu Ahmet Bal da öldürüldü.

Kırmızı bültenle aranan terörist Ahmet Bal etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığı Irak ve Suriye'nin Kuzeyindeki operasyonlarla ilgili açıklama yaptı. Teröristler ağır darbe aldı.

Suriye'de Zeytin Dalı bölgesinde komandolar PKK'lıları ateş altına aldı. Biri Kandil kadrosunda olmak üzere 4 PKK'lı komadolar tarafından etkisiz hale getirildi.

Irak'ın kuzeyindeki teröristler de hedefteydi. Haftanin ve Zap kamplarında tespit edilen PKK'lılara yönelik hava harekatı düzenlendi. Operasyonda 6 PKK'lı öldürüldü.

MİT'in istihbaratıyla PKK büyük darbe aldı.

Kırmızı bültenle aranan PKK'nın sözde Metina istihbarat sorumlusu Ahmet Bal öldürüldü. Terörist Ahmet Bal'ın bazı PKK mensuplarıyla gizli toplantı yapacağını tespit eden MİT, toplantının yapılacağı yeri de teyit ederek harekete geçti. Düzenlenen operasyonda Ahmet Bal ve beraberindeki 4 terörist etkisiz hale getirildi.

PKK'lı, 2018-2019 yılları arasında Suriye'den Türkiye'ye patlayıcı ve terörist aktarımı faaliyetlerinde bulunmuştu. Bal'ın özel görevlendirmeyle bu yıl Metina'ya gittiği ve Türkiye'nin bölgedeki askeri operasyonlarına ilişkin bilgi topladığını tespit edildi.

ulusal.com.tr

# Türk Silahlı Kuvvetleri # pkk # tsk # MİT # metina