İstanbul'da güçbirliği ilanı

Yaklaşan yerel seçimler öncesinde, Milli Güçbirliği Forumları atağa kalktı. İstanbul'da aynı günde 3 büyük ilçede düzenlenen forumlara binlerce yurttaş katıldı. Toplantılarda, sonuç bildirgeleri oy birliği ile kabul edildi, "yerel seçimlerde Milli Güçbirliği oluşturma" kararı alındı.

Milli GüçbirliğiForumları yaklaşan yerel seçimler öncesinde atağa kalktı. İstanbul'un 3 büyük ilçesinde, eş zamanlı olarak forumlar düzenledi.

Yüzlerce yurttaşın katıldığı forumlarda, yerel seçimlerde Atatürk'te birleşme kararı alındı.

Milli Güçbirliği Forumlarının adreslerinden biri Ataşehir oldu. Bine yakın yurttaşın katıldığı toplantının konuşmacıları Eski Devet Bakanı Ufuk Söylemez, CHP Milletvekili Nur Serter, Aydınlık Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlker Yücel, İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal olurken toplantının yönetimini ise TÜMÖD başkanı Cüneyt Akalın yaptı.

Amerikan Başkanı Bush'a ayakkabı fırlatan Iraklı gazeteci El Zeydi'nin de konuk olarak katıldığı toplantıda, Yerel seçimlerde güçbirliği sonuç bildirgesi oy birliği ile kabul edildi.

Bakırköy'deki forum ise, Kurtuluş Savaşında cephanelik olarak kullanılan Baruthane'de yapıldı. Yüzlerce yurttaşın cosku ile eşlik ettiği toplantının konuşmacıları, İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ferit İlsever, Eski CHP Milletvekili Şahin Mengü ve Yeniçağ Gazetesi yazarı Arslan Bulut'tu.

Forumu Eski Devlet Planlama Teşkilatı Uzmanı Haluk Dural yönetti.

Kurtuluş Savaşının cephaneliğinden, Atatürk'te birleşme kararı çıktı.

Bir başka toplantı adresi ise Sarıyer ilçesi oldu. Toplantının yöneticiliğini Eski Meclis Başkanı Hüsamettin Cindoruk yaptı. CHP Milletvekili Süheyl Batum, İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Küçük, Eski Bakanlardan Ali Topuz ve Profesör Doktor Zekeriya Beyaz forumun konuşmacıları arasında yer aldı.

"Birleşe birleşe kazanacağız" sloganları atılan salonda yerel seçimlerde Atatürk'te birleşme kararı alındı.

Haber: Deniz Adalı Kamera: İnanç Saraçoğlu Fuat Şahin-Bülent Ünal

ulusalkanal.com.tr

# milli güçbirliği # istanbul # yerel seçim # forum