Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Halkımız ABD'nin niye İncirlik Üssü'nde olduğunu soruyor

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'nın konuk oldu.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Halkımız ABD'nin niye İncirlik Üssü'nde olduğunu soruyor

Çavuşoğlu, AA Editör Masası toplantısında, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunuyor, editör ve muhabirlerin sorularını yanıtladı.

"ABD İLE ARAMIZDA GÜVEN BUNALIMI VAR"

Türkiye ve ABD'nin farklı düşündüğü birtakım konularda yeni yönetimle herhangi bir köklü değişiklik olup olmayacağı sorusu üzerine Çavuşoğlu, "Her alanda işbirliğimiz var. Ama bir gerçek var şu anda; güven bunalımı." ifadesini kullandı.

Bakan Çavuşoğlu, güven bunalımının birtakım sebepleri olduğunu söyleyerek, ABD'nin Münbiç'te verdiği sözü tutmadığını ve YPG'ye silah verdiğini kaydetti. ABD'nin silah vererek, müttefikini bir terör örgütüne tercih ettiğini ifade eden Çavuşoğlu, bu silahlarında PKK'nın elinde yakalandığını belirtti.

"HALKIMIZ 'BUNLARI İNCİRLİK'TE NİYE TUTUYORSUNUZ' DİYE SORUYOR"

Öte yandan, El Bab operasyonunda son zamanlarda koalisyonun havadan desteğini görmediklerini anlatan Çavuşoğlu, "Halkımız da o zaman diyor ki bunları niye tutuyorsunuz İncirlik üssünde. Sadece ABD değil diğer ülkelerin uçaklarına da izin verdik ki DEAŞ'a karşı birlikte mücadele edebilelim. Bizim için en hassas olan operasyonda, DEAŞ'a karşı operasyonda hava desteği vermeyeceksen o zaman ne işe yarayacaksın?" dedi.

Çavuşoğlu, Türk halkının çok haklı sorular sorduğunu dile getirerek, halkın feraseti ve sağduyusuna inandıklarını ifade etti.

ulusalkanal.com.tr

# abd # türkiye # incirlik üssü # 15 temmuz # Mevlüt Çavuşoğlu # avrupa # FETÖ darbe girişimi # incirlik krizi