Kim: İsrail diye bir devlet var mı ki başkenti Kudüs olsun

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti lideri Kim Jong-un, Kudüs kararı üzerinden ABD Başkanı Trump'ı eleştirdi. ABD'nin Kudüs hamlesini değerlendirdi. "İsrail diye bir devlet var mı ki başkenti Kudüs olsun" diyen Kim Jong-un, Trump için "Akıl hastası bunak" ifadelerini kullandı

Kim: İsrail diye bir devlet var mı ki başkenti Kudüs olsun

ABD başkanı Trump'ın kararına uluslararası tepkiler sürüyor. Son açıklama Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti lideri Kim Jong-un'dan geldi.

Kudüs tartışmasına katılan Kim, Trump'ın Kudüs kararına karşı çıkarak "İsrail diye bir devlet var mı ki başkenti Kudüs olsun" dedi.

Jong-un 'Bunak' diye seslendiği ABD Başkanı'nın, Tel Aviv'deki Büyükelçiliği Kudüs'e taşıma kararını "Pervasız ve aşağılık" bir hamle olarak nitelendirdi.

Trump'ı kasteden bir Dışişleri Bakanlığı sözcüsü de "Birleşmiş Milletler'de yer alan bir egemen devlet olan Kore Demokratik Halk Cumhuriyetini yok etme çağrısı yapan akıl hastası bunağın, bu hamlesine şaşırmadık." açıklamasında bulundu.

"Dünya barışı ve küresel güvenliği kimin tehdit ettiğini bir kez daha ortaya çıktı" diyen sözcü "Meşru haklarını kazanmak için mücadele eden Filistin ve Arap halklarını destekleyip, dayanışma içinde olacağız" ifadesini kullanıldı.

ulusal.com.tr

# israil # Kudüs # Kore