Evden çalışma verimliliği artırdı

Koronavirüs salgını nedeniyle yaşantımızda köklü değişimler başladı. En önemli değişim evden çalışma. Salgın ile birlikte pek çok sektörde evden çalışılıyor. Bir araştırma, evden çalışanların işlerinde daha verimli ve mutlu olduğunu ortaya koydu. Araştırmaya katılanların çoğunluğu evden çalışmanın kalıcı hale getirilmesini istiyor.

Evden çalışma verimliliği artırdı

Kovid-19 küresel salgını ile birlikte evden çalışmanın yaygınlaşması, şirket çalışanlarının bu duruma adapte olmalarını sağladı.

Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası'nın, 3 bin 265 katılımcı ile yaptığı ankete göre çalışanların yüzde 62'si, evden çalışmanın kendilerini memnun ettiğini ifade etti.

Evden çalışanların yüzde 39'u motivasyonlarının daha da arttığını belirtirken, ankete katılanların yüzde 50'si evden çalışmanın kalıcı olmasını istedi.

Evden çalışanların yüzde 76'sının salgın sürecinde mesai saatleri dışında da çalıştığını ortaya koyan ÇEİS araştırması, uzaktan çalışanların kendilerini 'güvenli, esnek ve rahat' hissettiğini ortaya koydu. Sahada çalışanlar ise kendilerini 'yorgun, mutsuz ve sıkılmış' hissediyor.

Araştırma, evden çalışanların yüzde 65'inin iş yerlerine olan bağlılığının da arttığını gösteriyor. İş yerinden çalışanlarda ise bu oran yüzde 54 olarak sonuçlara yansıdı.

Anket sonuçlarını değerlendiren ÇEİS Genel Sekreteri Dr. Serdar Şardan, çalışanlarda değişim isteğinin ön plana çıktığını söyledi:

- Araştırma sonuçları, hem çalışanlar hem de yöneticiler açısından ‘haftada 2 gün uzaktan çalışmanın en verimli model olduğunu ortaya koyuyor. Sektörün bu talepleri de dikkate alacağını düşünüyorum.

- Özellikle, uzaktan çalışmayı başarıyla deneyimlemiş şirketlerimizin salgın sonrasında hibrit çalışma sistemine geçebileceğini düşünüyoruz.

# pandemi # verimlilik # sektör # salgın # çalışma # anket # anket sonuçları # mutlu # güvenli # araştırma # Online # kalıcı # Hibrit # rahat # yorgun # evden çalışma # uzaktan çalışma # esnek # mutsuz