Son dakika haberleri... G20 Osaka liderler zirvesi başladı! Erdoğan ve Putin, ayaküstü sohbet etti

Dünya liderlerini bir araya getiren G20 zirvesi, Japonya’nın Osaka kentinde başladı. Gözler, liderlerin yapacağı ikili görüşmelere çevirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Amerikan Başkanı Trump ve Rusya Devlet Başkanı Putin ile yapacağı görüşmeler büyük önem taşıyor. Özellik Erdoğan ve Trump'ın, S-400 ve F-35 gerilimini masaya yatırması bekleniyor. Cumhurbaşka'nın Putin ile yapacağı görüşmede ise İdlib konusunun öne çıkması bekleniyor

G20 Zirvesi, Osaka'da başladı. Ev sahibi Japonya'nın Başbakanı Şinzo Abe, konukları tek tek karşıladı. 20 lider, aile fotoğrafı çektirdi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın yanında Amerikan Başkanı Donald Trump ve Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo vardı. Gözler ise liderler arasında yapılacak görüşmeler üzerinde. Ankara ve Washington arasında gerilim artarken Erdoğan ve Trump yarın görüşecek.

F-35 gerilimi, Amerika'nın yaptırım tehdidi ve Doğu Akdeniz'de Türkiye'yi hedef alan tasarı... İşte bu konular iki ülke arasındaki tansiyonu yükseltiyor. Masada da bunların konuşulması bekleniyor. Kritik görüşme öncesi iki lider, kamerelara poz verdi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı

Fahrettin Altun, fotoğrafı "G-20 Osaka Liderler Zirvesi’nden..." ifadesiyle paylaştı.

Erdoğan, çalışma yemeği öncesinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ayaküstü sohbet etti. Sohbet sırasında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak da hazır bulundu. Asıl görüşme ise yarın olacak. Ana gündem maddesinin İdlib'deki durum olması bekleniyor.

Erdoğan ve Putin temasına ilişkin fotoğraflar servis edildi. Bu ayak üstü görüşmeye Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da dahil oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra diğer devlet başkanlarıyla zirvenin ilk programı olan "Dijital Ekonomi" temalı liderler etkinliğine geçti.

Etkinliğin ardından liderler, "Küresel Ekonomi", "Ticaret ve Yatırımlar" temalı oturum ve çalışma yemeğine katıldı.

Yemek sonrası heyetler arası görüşmeler yapıldı. Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Macron ve İspanya Başbakanı Pedro Sanchez ile bir araya geldi. Basına kapalı olan oturumlar yaklaşık bir saat sürdü. Aynı zamanda Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dünya Bankası Başkanı David Malpass ile de görüştü.

ulusal.com.tr

# rusya # erdoğan # Putin # japonya # G20 # osaka